Затворени административни прелази Јариње и Брњак

24.09.2023. 11:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Полиција самопроглашеног Косова саопштила је да је рано јутрос у сукобу са маскираним и наоружаним групама у рејону села Бањска у општини Звечан убијен полицајац чији су иницијали А.Б, а један је рањен и ван животне је опасности.

У саопштењу се додаје да је полиција у 2.34 часа примијетила да су на улазу у село Бањска, односно преко моста, постављена два већа камиона, без регистрације, чиме је пут био блокиран, те да су на лице мјеста упућена три полицијска аутомобила на која је на том мјесту отворена ватра са више локација.

Том приликом су, како се наводи, погођена два полицајца који су превезени у болницу у Јужној Митровици, гдје је љекар констатовао смрт једног, а други рањени је ван животне опасности.

Из косовске полиције Срни је речено да су затворили за саобраћај административне прелазе Јариње и Брњак ради успостављања контроле на путним правцима у региону општина на сјеверу покрајине.

У Бањску су стигле јаке снаге КФОР-а и ЕУЛЕКС-а, село је у блокади и у току је потрага за нападачима.

Орлић: Курти потрчао да оптужи Србе за убиство полицајца

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одмах први појурио да оптужи Србе за догађаје у Бањској, у Лепосавићу, гдје је један полицајац приштинске полиције убијен, а други рањен.

- Курти је појурио први да оптужи Србе, да каже да је то нека организована не знам шта акција и да су то професионалци извели. Сигурно их је у међувремену лично већ легитимисао па зна ко су и шта су. Дакле, јасно вам је све - рекао је Орлић за Прву ТВ и истакао да би свако озбиљан прво видио шта се дешава, па потом коментарисао шта се десило.

Он је нагласио да сви знају да насиље одговара искључиво Куртију и да је све што је Курти радио претходних мјесеци, са најбруталнијим могућим терором који је спроводио над голоруким српским народом, радио управо зато што је желио отворену ескалацију и да изазове неко насиље.

Орлић сматра да је јасно ко једини може да буде задовољан у случају било каквог сукоба, а поготово ако то подразумијева и људске жртве.

Полиција у Приштини саопштила је да је ноћас у селу Бањска у Лепосавићу извршен напад на полицијску јединицу, у којем је један њен припадник убијен, а други рањен.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 54m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 18m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 33m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 2m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 12m
    0