Zatvoreni administrativni prelazi Jarinje i Brnjak

24.09.2023. 11:34
0
IZVOR: srna.rs

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da je rano jutros u sukobu sa maskiranim i naoružanim grupama u rejonu sela Banjska u opštini Zvečan ubijen policajac čiji su inicijali A.B, a jedan je ranjen i van životne je opasnosti.

U saopštenju se dodaje da je policija u 2.34 časa primijetila da su na ulazu u selo Banjska, odnosno preko mosta, postavljena dva veća kamiona, bez registracije, čime je put bio blokiran, te da su na lice mjesta upućena tri policijska automobila na koja je na tom mjestu otvorena vatra sa više lokacija.

Tom prilikom su, kako se navodi, pogođena dva policajca koji su prevezeni u bolnicu u Južnoj Mitrovici, gdje je ljekar konstatovao smrt jednog, a drugi ranjeni je van životne opasnosti.

Iz kosovske policije Srni je rečeno da su zatvorili za saobraćaj administrativne prelaze Jarinje i Brnjak radi uspostavljanja kontrole na putnim pravcima u regionu opština na sjeveru pokrajine.

U Banjsku su stigle jake snage KFOR-a i EULEKS-a, selo je u blokadi i u toku je potraga za napadačima.

Orlić: Kurti potrčao da optuži Srbe za ubistvo policajca

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odmah prvi pojurio da optuži Srbe za događaje u Banjskoj, u Leposaviću, gdje je jedan policajac prištinske policije ubijen, a drugi ranjen.

- Kurti je pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci izveli. Sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su. Dakle, jasno vam je sve - rekao je Orlić za Prvu TV i istakao da bi svako ozbiljan prvo vidio šta se dešava, pa potom komentarisao šta se desilo.

On je naglasio da svi znaju da nasilje odgovara isključivo Kurtiju i da je sve što je Kurti radio prethodnih mjeseci, sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je sprovodio nad golorukim srpskim narodom, radio upravo zato što je želio otvorenu eskalaciju i da izazove neko nasilje.

Orlić smatra da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan u slučaju bilo kakvog sukoba, a pogotovo ako to podrazumijeva i ljudske žrtve.

Policija u Prištini saopštila je da je noćas u selu Banjska u Leposaviću izvršen napad na policijsku jedinicu, u kojem je jedan njen pripadnik ubijen, a drugi ranjen.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 47m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 54m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 36m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 14m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 46m
    0