Затвореник се избо ножем у затвору у Војковићима

17.01.2023. 15:31
5
ИЗВОР: glassrpske.com

Милан Матковић из Требиња, осумњичен за шверц наркотицима, четири дана након што је почео штрајк глађу и зашио уста, избо се ножем у болничком стационару затвора у Војковићима, потврђено је „Гласу Српске".

Како сазнаје "Глас Српске" он је то урадио данас јер је незадовољан поступком надлежног тужиоца.

Матковић, који је означен као један од највећих нарко босова, је прошле седмице, 13. јануара, ступио у штрајк глађу, те провукао федер од хемијске оловке кроз горњу усну како би зашио уста. Од тада до данас одбија храну и воду и, како сазнаје "Глас Српске", у веома је тешком стању. Осим њега, у штрајк глађу су ступила и још три осумњичена из његове групе. Они су се на тај корак одлучили јер сматрају да им није омогућено право на непристрасно суђење, те да је истрага против њих под сталним притиском, како медија, тако различитих високих функционера, укључујући и међународне који су везани за БиХ.

Осим Милана Матковића у овом случају за шверц наркотицима осумњичени су Саша Ратковић, Драган Супић, Томислав Видаковић и Владица Ракић. Тужилаштво БиХ их терети  да су од почетка 2020. до половине јуна 2021. године организовано шверцали наркотике. Били су дио криминалне групе која је дјеловала на подручју БиХ, Србије, Аустрије, Хрватске, Словачке, Швицарске, Шпаније, Белгије, Низоземске, те држава Јужне Америке, односно Аргентине, Бразила, Колумбије, Боливије, Перуа, Суринама, Доминиканске Републике.

Матковић и Ратковић су организовали групу која се поред шверца дроге, бавила и шверцом оружја и војне опреме те производа двојне употребе, као и прањем новца. Матковић се сумњичи и за кривотворење исправе и припремање убиства. Матковић је и 2009. године, када је био притворен у КПЗ Зеница, зашио себи уста у знак протеста због психолошког иживљавања затворског особља на њему.

Матковић и остали осумњичени за шверц дрогом, који су пали са њим, откривени су на основу дешифровања апликације Скај.

- Скај се чита и све се види, па и убиства - написао је Матковић у једној од порука на Скај апликацији када је схватио да је откривен.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 18.01.2023. 07:55
    Nekom nije dovoljno što ima besplatnu hranu,smještaj,struju vodu.a mnogi ni to nemaju pa su zadovoljni.Pod hitno uvesti besplatne užine za svu djecu u školama.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 17.01.2023. 19:46
    Dajte mu veći nož!
  • Generic placeholder image
    Krle 17.01.2023. 19:07
    Možda mu je mati bila krojačica, pa od nje naučio da šije. Svašta u Božijoj bašti ima.
  • Generic placeholder image
    Www 17.01.2023. 19:06
    Odakle mu nož?
  • Generic placeholder image
    Prepoznavac 17.01.2023. 18:57
    Ovome je sevap poturiti pištolj
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 55m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 9m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 59m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 14m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 57m
    0