Zatvorenik se izbo nožem u zatvoru u Vojkovićima

17.01.2023. 15:31
5
IZVOR: glassrpske.com

Milan Matković iz Trebinja, osumnjičen za šverc narkoticima, četiri dana nakon što je počeo štrajk glađu i zašio usta, izbo se nožem u bolničkom stacionaru zatvora u Vojkovićima, potvrđeno je „Glasu Srpske".

Kako saznaje "Glas Srpske" on je to uradio danas jer je nezadovoljan postupkom nadležnog tužioca.

Matković, koji je označen kao jedan od najvećih narko bosova, je prošle sedmice, 13. januara, stupio u štrajk glađu, te provukao feder od hemijske olovke kroz gornju usnu kako bi zašio usta. Od tada do danas odbija hranu i vodu i, kako saznaje "Glas Srpske", u veoma je teškom stanju. Osim njega, u štrajk glađu su stupila i još tri osumnjičena iz njegove grupe. Oni su se na taj korak odlučili jer smatraju da im nije omogućeno pravo na nepristrasno suđenje, te da je istraga protiv njih pod stalnim pritiskom, kako medija, tako različitih visokih funkcionera, uključujući i međunarodne koji su vezani za BiH.

Osim Milana Matkovića u ovom slučaju za šverc narkoticima osumnjičeni su Saša Ratković, Dragan Supić, Tomislav Vidaković i Vladica Rakić. Tužilaštvo BiH ih tereti  da su od početka 2020. do polovine juna 2021. godine organizovano švercali narkotike. Bili su dio kriminalne grupe koja je djelovala na području BiH, Srbije, Austrije, Hrvatske, Slovačke, Švicarske, Španije, Belgije, Nizozemske, te država Južne Amerike, odnosno Argentine, Brazila, Kolumbije, Bolivije, Perua, Surinama, Dominikanske Republike.

Matković i Ratković su organizovali grupu koja se pored šverca droge, bavila i švercom oružja i vojne opreme te proizvoda dvojne upotrebe, kao i pranjem novca. Matković se sumnjiči i za krivotvorenje isprave i pripremanje ubistva. Matković je i 2009. godine, kada je bio pritvoren u KPZ Zenica, zašio sebi usta u znak protesta zbog psihološkog iživljavanja zatvorskog osoblja na njemu.

Matković i ostali osumnjičeni za šverc drogom, koji su pali sa njim, otkriveni su na osnovu dešifrovanja aplikacije Skaj.

- Skaj se čita i sve se vidi, pa i ubistva - napisao je Matković u jednoj od poruka na Skaj aplikaciji kada je shvatio da je otkriven.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 18.01.2023. 07:55
    Nekom nije dovoljno što ima besplatnu hranu,smještaj,struju vodu.a mnogi ni to nemaju pa su zadovoljni.Pod hitno uvesti besplatne užine za svu djecu u školama.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 17.01.2023. 19:46
    Dajte mu veći nož!
  • Generic placeholder image
    Krle 17.01.2023. 19:07
    Možda mu je mati bila krojačica, pa od nje naučio da šije. Svašta u Božijoj bašti ima.
  • Generic placeholder image
    Www 17.01.2023. 19:06
    Odakle mu nož?
  • Generic placeholder image
    Prepoznavac 17.01.2023. 18:57
    Ovome je sevap poturiti pištolj
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    21h 52m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    7h 51m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    6h 18m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    8h 10m
    0
  • "Kad ti život stvori hiljadu razloga za plakanje, ti mu pokaži hiljadu razloga za osmijeh!"
    9h 8m
    1