Завршен 12. Меморијал "Богдан Боћа Лучић" у Палама

31.08.2021. 12:59
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Побједник 12. традиционалног Меморијалног турнира у уличном баскету „Богдан Боћа Лучић“ је екипа „Just pub“ из Источног Сарајева, а за најбољег играча турнира проглашен је Ђорђе Тодоровић из побједничке екипе.

Осим популарног Ђока, за „Just pub“ наступили су још Дејан Вучковић, Недељко Пејић и Никола Пилиндавић, а у финалу су савладали екипу „Станица“.

За вицешампиона турнира, екипу „Станице“, наступали су Милош Тадић, Владимир Дубовина, Петар Шурбат и Немања Окиљевић.

Када су у питању јуниори, прво мјесто освојила је екипа „Гран Канарија“ у саставу Петар Јаковљевић, Стефан Јовичић, Андреј Благојевић и Лука Чворо који је проглашен за најбољег играча турнира.

Они су у финалу савладали екипу „AND 1“, за коју су наступали Младен Јокић, Михајло Грачанин, Марко Мијовић и Алекса Обрадовић.

Слика

Финалисти екипа "Станица Пале"/Фото: Стара С.Пале

Побједник такмичења у шутирању за три поена је млади Паљанин Милош Јокић, који је у финалу имао највише концентрације и најмекшу руку.

Такмичење је било хуманитарног карактера, а сав прикупљени новац биће преусмјерен социјално угроженим категоријама становништва. Овогодишњи турнир окупио је 22 екипе, подијељене у три старосне категорије.

Награде побједницима уручила је породица прерано преминулог паљанског баскеташа у чију част се турнир већ 12. годину одиграва.

Кћерћа покојног Богдана, Валентина Лучић, захвалила је организаторима, публици и свим учесницима, јер се организовањем овог турнира његује успомена на њеног оца.

- Желим да честитам екипи `Just pub` на побједи на турниру који се одржава у част мог оца Богдана Боће Лучића и екипама из млађих категорија, као и Милошу који је био најбољи у шутирању тројки. И ове године смо се лијепо дружили и уживали у баскету на Станици. Хвала свима на труду и што годинама чувају успомену на мог оца - истакла је Валентина.

Један од организатора турнира Ивица Топић рекао је да организовањем ове спортске манифестације, покојни Боћа никада неће бити заборављен, те да је киша правила проблеме приликом одигравања турнира, међутим, према његовим ријечима, све је прошло у најбољем реду.

Слика

Побједничка екипа "Just pub"/Фото: Стара Станица Пале

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је побједничкој екипи на приказаној игри и нагласио да ће општинска управа увијек подржавати овакве и сличне манифестације.

- Овај турнир је нешто што сваке године даје посебну драж `Госпојинским свечностима` и надам се да ће и у будућности окупити велики број екипа. Честитке представницима МЗ Станица, јер својим примјером показују како се води рачуна о свом крају и о својим људима - истакао је Југовић.

Меморијални турнир „Богдан Боћа Лучић“ организован je у оквиру „Госпојинских свечаности“ општине Пале, у част Богдана Лучића некадашњег становника МЗ Станица и заљубљеника у баскет који је прерано преминуо.

Организатор турнира је Мјесна заједница Станица Пале, а покровитељ и генерални спонзор ове спортске манифестације је Општина Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 54m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 57m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    10h 1m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    22h 37m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 15m
    0