Završen 12. Memorijal "Bogdan Boća Lučić" u Palama

31.08.2021. 12:59
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Pobjednik 12. tradicionalnog Memorijalnog turnira u uličnom basketu „Bogdan Boća Lučić“ je ekipa „Just pub“ iz Istočnog Sarajeva, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Đorđe Todorović iz pobjedničke ekipe.

Osim popularnog Đoka, za „Just pub“ nastupili su još Dejan Vučković, Nedeljko Pejić i Nikola Pilindavić, a u finalu su savladali ekipu „Stanica“.

Za vicešampiona turnira, ekipu „Stanice“, nastupali su Miloš Tadić, Vladimir Dubovina, Petar Šurbat i Nemanja Okiljević.

Kada su u pitanju juniori, prvo mjesto osvojila je ekipa „Gran Kanarija“ u sastavu Petar Jakovljević, Stefan Jovičić, Andrej Blagojević i Luka Čvoro koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Oni su u finalu savladali ekipu „AND 1“, za koju su nastupali Mladen Jokić, Mihajlo Gračanin, Marko Mijović i Aleksa Obradović.

Slika

Finalisti ekipa "Stanica Pale"/Foto: Stara S.Pale

Pobjednik takmičenja u šutiranju za tri poena je mladi Paljanin Miloš Jokić, koji je u finalu imao najviše koncentracije i najmekšu ruku.

Takmičenje je bilo humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac biće preusmjeren socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Ovogodišnji turnir okupio je 22 ekipe, podijeljene u tri starosne kategorije.

Nagrade pobjednicima uručila je porodica prerano preminulog paljanskog basketaša u čiju čast se turnir već 12. godinu odigrava.

Kćerća pokojnog Bogdana, Valentina Lučić, zahvalila je organizatorima, publici i svim učesnicima, jer se organizovanjem ovog turnira njeguje uspomena na njenog oca.

- Želim da čestitam ekipi `Just pub` na pobjedi na turniru koji se održava u čast mog oca Bogdana Boće Lučića i ekipama iz mlađih kategorija, kao i Milošu koji je bio najbolji u šutiranju trojki. I ove godine smo se lijepo družili i uživali u basketu na Stanici. Hvala svima na trudu i što godinama čuvaju uspomenu na mog oca - istakla je Valentina.

Jedan od organizatora turnira Ivica Topić rekao je da organizovanjem ove sportske manifestacije, pokojni Boća nikada neće biti zaboravljen, te da je kiša pravila probleme prilikom odigravanja turnira, međutim, prema njegovim riječima, sve je prošlo u najboljem redu.

Slika

Pobjednička ekipa "Just pub"/Foto: Stara Stanica Pale

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je pobjedničkoj ekipi na prikazanoj igri i naglasio da će opštinska uprava uvijek podržavati ovakve i slične manifestacije.

- Ovaj turnir je nešto što svake godine daje posebnu draž `Gospojinskim svečnostima` i nadam se da će i u budućnosti okupiti veliki broj ekipa. Čestitke predstavnicima MZ Stanica, jer svojim primjerom pokazuju kako se vodi računa o svom kraju i o svojim ljudima - istakao je Jugović.

Memorijalni turnir „Bogdan Boća Lučić“ organizovan je u okviru „Gospojinskih svečanosti“ opštine Pale, u čast Bogdana Lučića nekadašnjeg stanovnika MZ Stanica i zaljubljenika u basket koji je prerano preminuo.

Organizator turnira je Mjesna zajednica Stanica Pale, a pokrovitelj i generalni sponzor ove sportske manifestacije je Opština Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    13h 42m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    13h 47m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    14h 39m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    14h 53m
    0
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    8h 15m
    0