Завршена маркација пјешачке стазе до Прераста на Миљацки

19.05.2021. 13:15
1
ИЗВОР: Катера

Чланови Спелеолошко-еколошког друштва (СЕД) "Орловача" из Пала завршили су претходних дана маркацију стазе за љубитеље природе и планинаре до туристичке атракције прераста у кањону Паљанске Миљацке испод бивше трасе жељезничке пруге.

Вриједни чланови СЕД "Орловача" су извршили маркацију стазе обиљежавањем класичних планинарских маркација црвеном и бијелом фарбом на камену и стаблима дрвећа, како би љубитељи природе и авантуристи могли безбједно и лако пронаћи прераст у дубоком кањону Паљанске Миљацке, који је остао нетакнут и скривен свих ових година.

Из СЕД "Орловача" Пале позвали су све љубитеље природе да им се придруже у суботу, 22. маја 2021. године у насељу Станица, у 12.00 часова, одакле ће пјешице обиљеженом стазом посјетити ову туристичку атракцију у кањону ријеке и уживати у природи.

Маркација стазе у дужини од 2,5 километра извршена је уз помоћ Архус центра из Сарајева, гдје је поред маркације извршено и постављање инфо табли и смјерница ка самом прерасту.

Прераст је риједак природни феномен и објекат геонасљеђа. Представља остатке урушене пећине која је у ранијем геолошком периоду постојала и била знатно већих димензија.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: СЕД "Орловача"

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dodo 22.05.2021. 14:05
    Ispade da je svašta nešto urađeno... Nije u redu da sugerišemo ljudima da prelaze preko onih opasnih mostova, pogotvu našoj djeci! Nije neko rješenje, ali eto trebalo bi bar dvije sajle postaviti preko prvog mosta, da bi se nejaki mogli držati dok prelaze preko trulih greda (koje su stare sto godina?!)... Nije teško ofarbati markacije, ali pokupiti smeće jeste, moglo se i to uraditi usput.
Повезане вијести
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 16m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 12m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 57m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 56m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 8m
    0