Завршне ријечи на суђењу Малку Короману у децембру

10.11.2021. 20:16
0
ИЗВОР: СРНА

Пред Судом БиХ данас је окончан поступак против Малка Коромана, оптуженог за злочине на Палама, а вјештаци су утврдили да свједок тужилаштва није у могућности да свједочи у овом предмету.

Заједнички налаз и мишљење, након прегледа свједока на кућној адреси, сачиниле су Радојка Голијан, Алма Браво Мехмедбашић и Нермина Бајрамовић.

- Свједок тужилаштва, по стању психолошког здравља, чак и био у могућности да свједочи, али због његовог општег и физичког здравственог стања треба причекати - рекла је Мехмедбашићева.

Предсједавајућа Судског вијећа Медиха Пашић забранила је објављивање детаља о здравственом стању свједока и вјештачења у јавности, преноси Бирн.

Данас је окончан доказни поступак одбране окончан, а наредно суђење заказано је за 6. децембар када је најављено изношење завршне ријечи Тужилаштва БиХ.

Одбрана ја саслушала три свједока позвана ради потврђивања аутентичности докумената које је раније Тужилаштво БиХ оспорило.

Сва три свједока потврдила су аутентичност докумената.

Оптужница терети Малка Коромана да је, као начелник Станице јавне безбједности Пале, од краја марта до децембра 1992. организовао и омогућио незаконита хапшења и затварања у згради полиције и фискултурној сали која се налази у близини.

У оптужници се наводи да Короман није предузео мјере како би заштитио цивиле који су противправно затварани, као и да је, са припадницима војске, организовао и руководио нападом на село Реновица и околна мјеста. 

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 33m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 50m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 40m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 22m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 0m
    0