Završne riječi na suđenju Malku Koromanu u decembru

10.11.2021. 20:16
0
IZVOR: SRNA

Pred Sudom BiH danas je okončan postupak protiv Malka Koromana, optuženog za zločine na Palama, a vještaci su utvrdili da svjedok tužilaštva nije u mogućnosti da svjedoči u ovom predmetu.

Zajednički nalaz i mišljenje, nakon pregleda svjedoka na kućnoj adresi, sačinile su Radojka Golijan, Alma Bravo Mehmedbašić i Nermina Bajramović.

- Svjedok tužilaštva, po stanju psihološkog zdravlja, čak i bio u mogućnosti da svjedoči, ali zbog njegovog opšteg i fizičkog zdravstvenog stanja treba pričekati - rekla je Mehmedbašićeva.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Mediha Pašić zabranila je objavljivanje detalja o zdravstvenom stanju svjedoka i vještačenja u javnosti, prenosi Birn.

Danas je okončan dokazni postupak odbrane okončan, a naredno suđenje zakazano je za 6. decembar kada je najavljeno iznošenje završne riječi Tužilaštva BiH.

Odbrana ja saslušala tri svjedoka pozvana radi potvrđivanja autentičnosti dokumenata koje je ranije Tužilaštvo BiH osporilo.

Sva tri svjedoka potvrdila su autentičnost dokumenata.

Optužnica tereti Malka Koromana da je, kao načelnik Stanice javne bezbjednosti Pale, od kraja marta do decembra 1992. organizovao i omogućio nezakonita hapšenja i zatvaranja u zgradi policije i fiskulturnoj sali koja se nalazi u blizini.

U optužnici se navodi da Koroman nije preduzeo mjere kako bi zaštitio civile koji su protivpravno zatvarani, kao i da je, sa pripadnicima vojske, organizovao i rukovodio napadom na selo Renovica i okolna mjesta. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    9h 58m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    21h 17m
    0
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    22h 29m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    5h 35m
    8
  • Na današnji dan 1784. hirotonisan Sveti Petar Cetinjski
    22h 43m
    0