Завршни радови на унапређењу туристичких садржаја на Требевићу

23.06.2021. 11:59
0
ИЗВОР: Катера

Радови на унапређењу туристичке понуде и туристичких садржаја на Требевићу су у завршној фази, а овај пројекат је отпочео прије шест мјесеци.

Датум завршетка радова и пригодно отварање планирано је сутра, 24.06.2021. године у 12.00 часова на платоу долазне станице Требевићке жичаре.

Без обзира на годишње доба и временске услове, подручје Требевића је веома посјећено, али је било недовољно мапирано, увезано и уређено како би сви грађани града Источног Сарајева, кантона Сарајева, туристи, рекреативци и спортисти могли безбједно истраживати и уживати у љепотама Требевића, кажу за Катеру из ТО "Јахорина".

- Тренутно су на Требевићу у току завршни радови на унапређењу излетничке инфраструктуре, а пројекат је покренут прије шест мјесеци. Активности су подразумијевале адекватно уређење и визуелно означавање 44 километра стаза, пет планинарских и шест шетачких/туристичких стаза са адекватним ознакама, инфо тотемима и паноима те додатним клупама и одмаралиштима - наводи се у саопштењу.

Слика

Туристичке стазе на Требевићу/Фото: Катера

У спортском и адреналинском дијелу у току је завршна фаза израда нове Via Ferrata-e на Бијелим стијенама са 30 метара високим висећим мостом.

- Ферата ће бити атрактивна како за искусне пењаче тако и за почетнике. Излетничка, планинарска и спортско - рекреативна инфраструктура биће подржана мобилном апликацијом Trebević Outdoor Route. То је прва врста овакве апликације на нашим просторима са мапираним планинарским и туристичким стазама, осталим сервисним информацијама, попут планинарских домова, ресторана, хотела, могућност брзог лоцирања у случају потребе за пружањем прве помоћи, рада у офлајн моду и другим корисним информацијама и функцијама - кажу из ТО "Јахорина".

Партнерске организације у релизацији пројекта су Планинарско друштво "Требевић" Источно Сарајево, ГСС "Требевић", ПСД "Требевић - Сарајево" и X-time Оutdoor.

Реализацију пројекта подржали су Туристичка заједница кантона Сарајево, Туристичка организација „Јахорина“, Градска управа Града Сарајева и Град Источно Сарајево, уз сарадњу партнерских удружења и компанија, те уз подршку социјално одговорних институција.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 4m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 48m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 32m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    14h 44m
    0