Зазвонила звона на православним црквама за спасење српске државе и народа

23.05.2024. 12:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Звона на свим храмовима Српске православне цркве /СПЦ/ зазвонила су данас у подне у знак подршке и за спасење српске државе и народа, због неправедних оптужби у УН изнесених у резолуцији о Сребреници.

Звона звоне по благослову Његове светости патријарха српског Порфирија, позивајући вјерни светосавски народ на молитву, смиреност, међусобну солидарност и непоколебљивост у чињењу добра, упркос потпуно лажним и неправедним оптужбама којима је изложен у УН.

Патријарх Порфирије позвао је вјернике на молитву за правду и мир.

Његова светост позвао је православне вјернике да се уједине у молитви за правду и мир свим народима, посебно онима са којима вијековима дијели заједничку историју са библијском вјером у срцу и на уснама.

Генерална скупштина УН данас би требало да разматра нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, на чијем челу је био водећи израелски историчар и стручњак за Холокауст Гидеон Грајф, закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници нити на било ком другом мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић: Многи у сали били запрепашћени резултатима гласања Вучић: Многи у сали били запрепашћени резултатима гласања
Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници! Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа
Најчитаније
  • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
    15h 41m
    7
  • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
    5h 36m
    0
  • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
    13h 5m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
    11h 6m
    0
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    4h 19m
    0