Зазвонила звона на православним црквама за спасење српске државе и народа

23.05.2024. 12:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Звона на свим храмовима Српске православне цркве /СПЦ/ зазвонила су данас у подне у знак подршке и за спасење српске државе и народа, због неправедних оптужби у УН изнесених у резолуцији о Сребреници.

Звона звоне по благослову Његове светости патријарха српског Порфирија, позивајући вјерни светосавски народ на молитву, смиреност, међусобну солидарност и непоколебљивост у чињењу добра, упркос потпуно лажним и неправедним оптужбама којима је изложен у УН.

Патријарх Порфирије позвао је вјернике на молитву за правду и мир.

Његова светост позвао је православне вјернике да се уједине у молитви за правду и мир свим народима, посебно онима са којима вијековима дијели заједничку историју са библијском вјером у срцу и на уснама.

Генерална скупштина УН данас би требало да разматра нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, на чијем челу је био водећи израелски историчар и стручњак за Холокауст Гидеон Грајф, закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници нити на било ком другом мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић: Многи у сали били запрепашћени резултатима гласања Вучић: Многи у сали били запрепашћени резултатима гласања
Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници! Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  3h 7m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  22h 25m
  2
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  23h 43m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  16h 0m
  2
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  3h 50m
  0