Због дуга за РТВ таксу заплијенили му тракторску брначу (ФОТО)

18.01.2022. 20:37
3
ИЗВОР: istinito.com

Због дуга за РТВ таксу од 158 марака, Ђури Вученовићу из Кадиног Јеловца код Козарске Дубице одузета је тракторска брнача, која вриједи десетак пута више.

Основни суд у Козарској Дубици, по тужби ЈП Радио-телевизије Републике Српске, рјешењем од 11. јануара ове године заплијенио је трокрилну брначу и наложио Вученовићу да је ради намирења дуга од 158,90 КМ преда РТРС-у.

Слика

Фото: Истинито

Ђуро Вученовић каже да у селу, као ни на ширем подручју нема сигнала РТРС, али да ту телевизију не би гледао ни да га има.

– Ја од те телевизије не очекујем и не желим ништа! – категоричан је Ђуро.

Иначе, Ђуро је незапослен од 1991. године, када је отишао у рат. Демобилисани је борац ВРС прве категорије и бави се искључиво пољопривредом, од које живи његова породица. Овај угледни сеоски домаћин подигао је два сина, оба са завршеним факултетима. Нажалост, ниједан не ради у струци, али ипак нису отишли у иностранство.

На другом рочишту за продају покретних ствари, које је одржано 29. децембра минуле године, а водила судија Драгица Станковић, присутни представник РТРС понудио је износ од 133,50 КМ, што је суд прихватио.

Невјероватна је чињеница да је суд једном пољопривреднику заплијенио средство за рад којим остварује основне приходе!

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Dodo 19.01.2022. 10:02
  Šta reći na ovo zaista... Ja najiskrenije želim da mu djeca što prije odu vani, pa onda i povedu gospodina sa sobom, da živi negdje gdje će ga cijeniti i tretirati pravedno.
 • Generic placeholder image
  Strašno 19.01.2022. 07:23
  RTV taksa: 7,50KM.
  Prosječan televizor: 500KM.
  Slušati Prnjatovića kako zamuckuje tokom prenosa utakmice: neprocjenjivo!
 • Generic placeholder image
  Goran 18.01.2022. 20:57
  Sram da bude ove pljackase
Повезане вијести
Бањалука: За крађу торбице бизнисмена “зарадио” три године робије Бањалука: За крађу торбице бизнисмена “зарадио” три године робије
Пресуда Махмуљину за злочине над Србима у Возући и Завидовићима Пресуда Махмуљину за злочине над Србима у Возући и Завидовићима
„Илиџански борац“: Пресудом нисмо изненађени јер се наставила политика правосудних органа БиХ „Илиџански борац“: Пресудом нисмо изненађени јер се наставила политика правосудних органа БиХ
Најчитаније
 • Привремене обустава саобраћаја на подручју града Источно Сарајево
  20h 4m
  0
 • Невријеме у Њемачкој
  14h 25m
  0
 • Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској
  17h 5m
  0
 • Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
  14h 14m
  0
 • Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
  18h 41m
  1