Због кршења мјера угоститељи у Српској кажњени са 80.000 КМ

04.01.2021. 12:53
0
ИЗВОР: СРНА

Инспекцијски органи Републике Српске су у оквиру појачаног надзора у новогодишњој ноћи и у дане викенда изрекли казне од 80.000 КМ, док је за 12 угоститељских објеката изречена и мјера привремене забране рада.

Казне су изречене због кршења превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Републички инспектори су, у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, протекле седмице обавили 3.230 контрола и у 60 случајева субјекти су затечени у прекршају.

Утврђене неправилности односиле су се на пропусте у организацији радног простора, кршење радног времена утврђеног закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, те већи број лица за једним столом, супротно препорукама Института за јавно здрваство Републике Српске.

За појачан надзор у новогодишњој ноћи и током протеклог викенда, Инспекторат је формирао 130 тимова који су радили у смјенама, а у пуном капацитету ангажовани су републички инспектори из свих 13 инспекцијских сектора.

У складу са већ успостављеном сарадњом са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, подршку инспекторима на терену пружали су и припадници полиције.

У оквиру спровођења превентивних мјера заштите од епидемије, до сада је обављено више од 33.300 инспекцијских контрола, у којима су изречене казне у износу од 496.000 КМ, док је за 48 објеката изречена мјера привремене забране рада.

Надлежни контролни органи ће и у наредним данима наставити са појачаним контролама на терену, наведено је у саопштењу.

Из Инспектората су позвали привредне субјекте и грађане да и даље остану одговорни и досљедни у поштовању превентивних мјера и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 48m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 55m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 37m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 15m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 47m
    0