Због кршења полицијског часа 56 грађана у Републици Српској кажњено

23.03.2020. 11:11
0
ИЗВОР: RTRS

Због непоштовања полицијског часа у Републици Српској, полицијски службеници су синоћ од 20:00 часова до 5:00 часова санкционисали 56 грађана који су затечени на улици, ван својих станова, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Грађанима који не поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања, издат је прекршајни налог по члану 22. Закона о јавном реду и миру.

У 9:50 часова полицијски службеници у Бијељини зауставили су и контролисали Ј.К. из Дворова, јер иста није поступила по наредби епидемиолошке службе којом је наложена самоизолација на адреси становања, тј. иста се кретала на јавном мјесту.

У 12:10 часова полицијски службеници Полицијске станице Бијељина 1, на адреси становања су пронашли Д.Б. из Патковаче који је патроли полиције предочио рјешење РУ за инспекцијске послове. Исти је потврдио да је данас напустио мјесто пребивалишта као и да се није пријавио у епидемиолошку службу Дома Здравља Бијељина.

У 17:45 часова у Улици Војводе Степе Степановића у Требињу, А.К. из Требиња је прекршио самоизолацију и издат му је прекршајни налог.

Б.Б. из  Оштре Луке, није поступио по рјешењу Републичке Управе за инспекцијске послове, а које се односи на кућну изолацију у трајању од 14 дана.

У 15:00 часова, 21.3.2020. године, полицијски службеници Полицијске станице Зворник, издали су прекршајни налог Ж. Д., јер је утврђено да се исти не придржава рјешења града Зворника, којим се подразумијева боравак у кући од 13.3. до 27.3.2020. године.

Истовремено, у протекла 24 часа евидентирано је једно кривично дјело против здравља људи. Око 20:50 часова, полицијски службеници Полицијске станице Милићи су у Милићима, у улици Цара Душана зауставили „рено“ којим је управљао Г.М. из Милића који је прекршио Одлуку Владе Републике Српске о забрани кретања послије 20:00 часова. Такође, наведеном лицу је јуче на Граничном прелазу Жупања, издато рјешење од стране Федералне управе за инспекцијске послове којим је наведеном лицу забрањено кретање ван простора боравка у трајању од 14 дана, што је исти прекршио. Обавијештен је дежурни тужилац која се изјаснила о постојању кривичног дјела. Лицу је издат и прекршајни налог због почињеног прекршаја.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона "SARS-CoV-2" и "COVID-19" болести на територији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  10h 8m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  13h 4m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  13h 32m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  11h 48m
  0
 • Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
  6h 40m
  0