Због нечитљивих регистарских ознака кажњено 160 возача

23.02.2021. 18:44
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Акција је реализована на подручју у надлежности добојске Управе од 10. до недјеље, 21. фебруара.

Из полиције наводе да је Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ прописано да регистарске таблице на возилу морају да буду постављене тако да су добро видљиве и читљиве, од којих је једна на предњој, а друга на задњој страни.

Исто тако Правилником о регистровању возила, власник возила је дужан одмах, а најкасније у року од три дана надлежном органу пријавити губитак, крађу или оштећење регистарских таблица и поднијети захтјев за издавање нових регистарских таблица.

– Скрећемо пажњу возачима да регистарске таблице на возилима морају бити читљиве и адекватно постављене те да ће полицијски службеници санкционисати сва лица која се не придржавају законских одредби – наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
У Требињу за два дана санкционисано близу 50 пјешака због непрописног прелажења улице У Требињу за два дана санкционисано близу 50 пјешака због непрописног прелажења улице
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 33m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 28m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 16m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 22m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 50m
    0