Због проблема са електричном енергијом стао шестосјед "Пољице"

28.12.2019. 12:23
0
ИЗВОР: Катера

Због константне варијације напона електричне енергије на Јахорини је данас престао са радом шестосјед "Пољице", те су сви скијаши преусмјерени да користе лифт "сидро" или кабинску гондолу.

На сајту ОЦ "Јахорина" објављено је саопштење у којем се наводи да се интезивно ради на што бржем отклањању квара, да би се шестосјед "Пољице" пустио у рад у што скоријем временском року.

- Због престанка рада шестосједа "Пољице" одобрен је попуст од 20% на ски карте које важе за дневно и ноћно скијање за данашњи дан, 28. децембар 2019. године. У погону за скијаше је нова кабинска гондола, као и лифт "сидро" на Пољицама, те дјечији град Пољице - наводи се у саопштењу.

Према подацима из ОЦ "Јахорина", свакодневно се стаза Пољице која води са врха до подножја Јахорине осњежавана и припрема, те ће бити доступна свим скијашима чим се створе неопходни безбједносни услови.

Подсјећамо, у тексту објављеном на нашем порталу, начелник Одјељења за просторно уређење у општини Пале Миле Боровина рекао је новинарима да је преоптерећење електро мреже један од кључних проблема са којим се суочавају на Јахорини, те да се том проблему треба озбиљно приступити и рјешавати га, како се не би дешавали овакви проблеми са недостатком електричне енергије.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    54m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 16m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 31m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 24m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 30m
    1