Због пусту ли кафу треба да гинемо: Обавјештење из Врања ће вам поправити расположење

04.04.2020. 22:12
0

Порука подршке Врању, осванула је на друштвеној мрежи Инстаграм. Срж поруке јесте то, како је било некада, а како нам је сада. Мотивациони текст, и збирка свега што је задесило Србију и Врање.

Занимљива порука, исписана тако да се у даху чита са све карактеристичним Врањанским нагласком измамила је осмијехе, и улила наду у боље сутра. Реалну упозоравајућу, а мотивациону поруку, преносимо вам у цјелости.

Слика

 

- Побратими и побратимке,

наш град је преживеја 422 године под Турци, 4 године под Бугари, бомбардовање, 20 године радијацију и још пуно непријатељи током своју историју а с'д имамо работу сас овог новог и невидљивог непријатеља којег мора да победимо. Ми смо малечка средина у коју смо сви окренути једни према други јер волимо да искачамо, да се дружимо, да смо виђени, да сједимо у чаршију, мераклијски да испијамо кафу и да не боли бандера за све. Е па дошло је време да се тој промени! Заједнички и са све снаге мора да утичемо прво на себе па онда на остали око нас да би победили овог непријатеља. Баталите гу кафу у град, да гу ј**** у кафу, због пусту ли кафу треба да гинемо? Турци смо ги измавали сас бајонети и пушке ал’ да би победили овог непријатеља не треба ништа да работимо. Деду и нане под катанац, ви си седите дома и уживајте а ми ће се потрудимо да ви неје досадно. Не паничите, понашајте се одговорно, помагајте једни на други и као што би рекла баба ми – “НЕ АЗДИСУЈТЕ МНОГО! -

Читањем ове поруке успјели су да измаме осмијехе и дају мотивацију, у тешким данима који су иза нас, али и онима који долазе, преноси „ Блиц“.

Коментари 0
Повезане вијести
Шаровић: Док су се љекари борили за животе, поједници су се богатили
Још 10 особа обољело од вируса корона у Републици Српској
Тек ријетки наградили раднике
Најчитаније
 • Пале: У тучи повријеђена два лица
  04.06.2020
  14
 • Након туче у Палама ухапшена четири лица
  16h 24m
  1
 • Суд поништио незаконите одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи
  14h 34m
  0
 • Писма читалаца: Да ли су онколошки болесници грађани другог реда, само зато што нису заражени короном?
  12h 15m
  0
 • Спремали се за љето, а дошла зима: Преко 70 центиметара снијега
  10h 3m
  0