Zbog pustu li kafu treba da ginemo: Obavještenje iz Vranja će vam popraviti raspoloženje

04.04.2020. 22:12
0

Poruka podrške Vranju, osvanula je na društvenoj mreži Instagram. Srž poruke jeste to, kako je bilo nekada, a kako nam je sada. Motivacioni tekst, i zbirka svega što je zadesilo Srbiju i Vranje.

Zanimljiva poruka, ispisana tako da se u dahu čita sa sve karakterističnim Vranjanskim naglaskom izmamila je osmijehe, i ulila nadu u bolje sutra. Realnu upozoravajuću, a motivacionu poruku, prenosimo vam u cjelosti.

Slika

 

- Pobratimi i pobratimke,

naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s'd imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo. Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sjedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve. E pa došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu j**** u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo? Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al’ da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – “NE AZDISUJTE MNOGO! -

Čitanjem ove poruke uspjeli su da izmame osmijehe i daju motivaciju, u teškim danima koji su iza nas, ali i onima koji dolaze, prenosi „ Blic“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šarović: Dok su se ljekari borili za živote, pojednici su se bogatili
Još 10 osoba oboljelo od virusa korona u Republici Srpskoj
Tek rijetki nagradili radnike
Najčitanije
 • Pale: U tuči povrijeđena dva lica
  04.06.2020
  14
 • Nakon tuče u Palama uhapšena četiri lica
  14h 52m
  1
 • Sud poništio nezakonite odluke skupštinske većine u Istočnoj Ilidži
  13h 2m
  0
 • Pisma čitalaca: Da li su onkološki bolesnici građani drugog reda, samo zato što nisu zaraženi koronom?
  10h 43m
  0
 • Spremali se za ljeto, a došla zima: Preko 70 centimetara snijega
  8h 31m
  0