Због рекетирања ухапшено пет особа на подручју Тузланског кантона

14.11.2019. 11:49
0
ИЗВОР: Srpska.info

Пет особа је ухапшено у акцији Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона (МУП ТК) кодног назива “Објекат” због сумње на рекетирање.

Након вишемјесечне истраге, по налогу Општинског суда Живинице и уз надзор Тужилаштва Тузланског кантона, припадници Управе полиције МУП ТК данас су извршили претресе на пет локација у овом кантону.

Том приликом је ухапшено пет особа из Тузле, Живиница и Бановића који су осмумњичени за почињење више кривичних дјела, односно изнуду, насилничко понашање и угрожавање безбједности, пише Klix.

Како је рекао директор Управе полиције МУП ТК Џевад Корман, они су осумњичени да су у протеклом периоду уз употребу силе и озбиљње пријетње према власницима угоститељских објеката и привредних субјеката, вршили илегално обезбјеђење угоститељских објеката. Власнике су, како је појаснио Корман, присиљавали да чине радње на своју и штету туђе имовине.

– Том приликом код ових особа пронађени су и привремено одузети предмети који ће послужити као доказ у даљим кривичним поступцима. Ријеч је о одређеној количини оружја, муниције разних врста и калибара, више мобилних телефона, као и униформи које користе агенције за заштиту особа и имовине – рекао је Корман.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у Управи полиције МУП ТК бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва у Тузли.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено лице које је напало малољетника Ухапшено лице које је напало малољетника
Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
Најчитаније
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    9h 53m
    0
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    8h 51m
    0
  • Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
    12h 44m
    0
  • Дарко Војводић донирао 1000 КМ, па позвао и колеге да ураде исто
    14h 1m
    1
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    9h 5m
    0