Због земљотреса без наставе у школама у Херцеговини

27.11.2019. 09:06
0
ИЗВОР: Srna

Министарство просвјете и културе Републике Српске одлучило је да извођење наставе буде превентивно обустављено данас у основним и средњим школама, као и рад предшколских установа на подручју Херцеговине због подрхтавања тла на овом простору.


Настава се неће изводити на подручју општина Невесиње, Љубиње, Берковићи, Гацко, Билећа, нити у граду Требињу, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

-Оваква одлука донесена је из превентивних разлога, у најбољем интересу дјеце, а настава ће бити касније надокнађена- истиче се у саопштењу.

Министарство просвјете и културе Републике Српске позива руководство образовних установа на подручју Херцеговине да прате инструкције надлежних стручних служби водећи рачуна да на првом мјесту буде безбједност ученика.

Земљотрес јачине 5,5 степени Рихтерове скале са епицентром у југозападном дијелу општине Невесиње регистрован је јуче у 10.19 часова, а осјетио се и у осталим општинама источне Херцеговине.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 8m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 39m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 55m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 2m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 50m
    2