Ждрале и Мачар Источно Сарајево окитили са двије европске медаље (ФОТО)

04.11.2022. 13:58
0
ИЗВОР: katera.news

Спортисти из Источног Сарајева остварују запажене резултате широм свијета. Овај пут, у наш град, медаље са Европског купа донијели су џудисти из „Рандорија“. Урош Мачар и Лазар  Ждрале учинили су нас поносним, освојивши златну и бронзану медаљу.

Урош Мачар је у категорији до 66 килограма освојио златну медаљу побједивши представнике Словачке, Словеније, Хрватске, Грузије и Израела.

Лазар Ждрале  освојио је бронзану медаљу у категорији до 81 килограм. Побиједио је Аустралијанца, Хрвата,  а зауставио га је Украјинац, актуелни првак Европе. У борби за треће мјесто побиједио је Италијана ипоном.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

У разговору за Катеру, Мачар и Ждрале су истакли да су припреме биле напорне, те да није било лако ускладити школске и спортске обавезе.

Мачар, који  успјехе у овом спорту ниже већ десет година, рекао је да му Европски куп у Копру био један од циљева за ову годину.

- За одлазак у Словенију било је потребно остварити најбоље резултате на такмичењима у оквиру БиХ. Био сам првак Српске за кадете, као и за јуниоре и сениоре. Затим сам био првак БиХ у кадетској конкуренцији – рекао је он.

Иако са великом скромношћу, Мачар говори је, пак, прижељкивао злато, па је поносан што му се жеља остварила.

- Срећан сам због освојеног злата, али најтежа борба није ипак била финална, већ борба у полуфиналу против Грузијца, који је итекако био тежак „залогај“. Финална борба је уједно била и моја шеста борба заредом – истакао је Мачар.

Он додаје да Источно Сарајево треба да буде поносно на своје спортисте.

Лазар Ждрале љубав према џудоу гаји већ од пете године, те како каже, увијек му је био сан да оствари свјетске резултате као његов тренер Немања Мајдов.

Ждрале, као и Мачар, истиче да има апсолутну подршку другова и професора.

- Поред мојих најближих, неизоставна је подршка мојих другова и професора који увијек имају разумијевање за изостанке – нагласио је Ждрале, додајући како овом приликом жели да се захвали свима њима.

Како истиче, важно је имати циљеве, а његови су јасни.

- Желим свјетску и Олимпијску медаљу – нагласио је Ждрале.

Како би дошао до бронзане медање, Лазар наводи да је морао да тренира и по три пута дневно.

- Тренирао сам три пута на дан јер је жеља за медаљом била велика, и био бих заиста разочаран да је било другачије. Заједно са тренерима, био сам сигуран у своју спремност – рекао је он.

Сљедеће такмичење Ждрала очекује за 15 дана, па како каже, нема времена за предах.

- Сљедеће такмичење је Европски куп у Мађарској и надам се да ће ми то такмичење донијети оно најбоље – златну медаљу – рекао је он.

Јака воља и жеља за успјехом водиља су ових брилијантних младића, који су тек на почетку спортске каријере. Можемо само да замислимо какви их успјеси очекују у будућности.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазар Ждрале поново бронзани на Европском купу Лазар Ждрале поново бронзани на Европском купу
Лазар Ждрале сребрни на ЕЈУ купу Лазар Ждрале сребрни на ЕЈУ купу
Пријем за младе џудисте Лазара Ждрала и Уроша Мачара из Џудо клуба „Рандори“ Пријем за младе џудисте Лазара Ждрала и Уроша Мачара из Џудо клуба „Рандори“
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 46m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 26m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 38m
    0