Здравствене услуге за све грађане финансираће ФЗО

25.05.2020. 14:52
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фонд здравственог осигурања Републике Српске ће, и док траје ванредна ситуација, наставити да финансира здравствене услуге за све грађане у јавним здравственим установама, без овјеравања здравствене књижице.

Финансирање здравствених услуга за све грађане ће трајати све до окончања ванредне ситуације у Републици Српској, поручују из ФЗО.

– Након тога, Фонд наставља да финансира здравствене услуге за осигурана лица у свим здравственим установама које имају уговор са ФЗО. Међутим, апелујемо на грађане, с циљем смањења гужви и спречавања окупљања већег броја људи на једном мјесту, да не морају одмах по укидању ванредне ситуације да долазе у пословице Фонда како би овјерили здравствене књижице. Ово је прилика да подсјетимо грађане да се здравствена књижица овјерава по потреби, дакле не мора сваког мјесеца, јер права из здравственог осигурања постоје у континуинету независно од редовне овјере здравствених књижица – наглашавају у ФЗО.

Осим тога, многе здравствене установе имају техничку могућност да увидом у пословни систем Фонда провјере да ли се осигуранику у континуитету уплаћују доприноси, у случају да се деси да осигураник код себе нема здравствену књижицу.

Такође, сваки осигураник на интернет страници ФЗО Републике Српске може провјерити да ли се за њега редовно уплаћују доприноси за здравствено осигурање.

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Петровић проглашава ванредну ситуацију у Бијељини Градоначелник Петровић проглашава ванредну ситуацију у Бијељини
Ванредна ситуација у 56 градова и општина у Србији Ванредна ситуација у 56 градова и општина у Србији
Ванредно у 52 општине и града у Србији Ванредно у 52 општине и града у Србији
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 26m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 59m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 25m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 38m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 7m
    3