Здравствени систем и организација здравствених установа нису на висини задатка

02.11.2020. 16:37
6
ИЗВОР: Катера

Вирус корона је глобални проблем који неће спонтано нестати, већ ће, бар за догледно вријеме, опстајати као дио животне свакодневнице.

Живот са вирусом није једноставан и са собом доноси неизвјесност, несигурност и низ разних проблема. Све је већи број заражених и хоспитализованих на ковид одјељењима, редови испред ковид амбуланти су све дужи, грађани губе стрпљење, здравствени систем очигледно „пуца“ пред очима свих нас. Да ли смо се могли боље организовати и ко је крив за овакву ситуацију?

Портал Катера је путем анкете истражио мишљење наших суграђана и читалаца и покушао наћи одговор на ово питање „Кога сматрате одговорним за све веће гужве и редове испред ковид амбуланти у нашем граду?“

Од 405 читалаца, колико их је учествовало у анкети, а која је била отворена четири дана, њих 149 или 36,8% изјаснило се да кривца треба тражити у самој организацији болница и домова здравља.

Од укупног броја, 148 учесника анкете или 36,5%, рекло је да је за све веће гужве и редове испред ковид амбуланти одговоран читав здравствени систем.

Преосталих 108 читалаца или 26.7% наших читалаца мисли да је неодговорност грађана узрок овог проблема.

У прилог резултатима анкете иде и чињеница да је у свим здравственим установама у Источном Сарајеву велики број обољелих здравствених радника.

Поставља се питање да ли су руководства здравствених установа била на висини задатка и да ли су учинили све да заштите здравствене раднике, који су, можемо слободно рећи, највећи хероји у овим временима.

Они сву тежину ситуације носе на својим плећима.

Апелујемо на грађане да буду одговорни, као и да разумију позицију здрваствених радника.

Слика

 

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Jelena 06.11.2020. 19:44
    Pa zdravstveni radnici dobise plakete i nagrade ljetos za dan opstine jer su izginuli na onih 5 pacijenata na proljece 😊
  • Generic placeholder image
    ... 03.11.2020. 18:41
    ovima što ne vjeruju u virus treba zabraniti liječenje od covida.
  • Generic placeholder image
    Tačno 02.11.2020. 19:17
    Oni što tvrde da ne postoji, kad se razbole prvi trče u red za testiranje i preglede.
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 02.11.2020. 19:09
    Proveo sam sa porodicom 21 dan u izolaciji imali sve simptome, temperatura, duvi kasalj, izgubili cula ukusa I mirisa svi, sve sa djecom. Zvli svski telefon u domu zdravlja dva put dnevno I niko nam se nije javio posle prvog poziva niti su nas testirali.
  • Generic placeholder image
    Marko 02.11.2020. 18:51
    Prvo pogledajte sebe da li postujete preporuke ili izmisljate razne razloge da ne treba postovati.Uvijek krivite doktore
  • Generic placeholder image
    Ja 02.11.2020. 17:25
    Za svasta nesto moze se kriviti zdravstveni sistem ali ne i za ovu situaciju.Gradjani su neodgovorni.Svi se ponasaju kao da Covid ne postoji a druge krive.
Повезане вијести
Анкета: Да ли бисте подржали отварање рудника литијума у вашем окружењу? Анкета: Да ли бисте подржали отварање рудника литијума у вашем окружењу?
Анкета: Како обуздати све чешће националне тензије и провокације према Србима у нашем граду? Анкета: Како обуздати све чешће националне тензије и провокације према Србима у нашем граду?
Анкета: Ко има највише користи од повећања минималца са 700 на 900 КМ? Анкета: Ко има највише користи од повећања минималца са 700 на 900 КМ?
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 55m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    7h 52m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 59m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    11h 13m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    10h 11m
    0