Zdravstveni sistem i organizacija zdravstvenih ustanova nisu na visini zadatka

02.11.2020. 16:37
6
IZVOR: Katera

Virus korona je globalni problem koji neće spontano nestati, već će, bar za dogledno vrijeme, opstajati kao dio životne svakodnevnice.

Život sa virusom nije jednostavan i sa sobom donosi neizvjesnost, nesigurnost i niz raznih problema. Sve je veći broj zaraženih i hospitalizovanih na kovid odjeljenjima, redovi ispred kovid ambulanti su sve duži, građani gube strpljenje, zdravstveni sistem očigledno „puca“ pred očima svih nas. Da li smo se mogli bolje organizovati i ko je kriv za ovakvu situaciju?

Portal Katera je putem ankete istražio mišljenje naših sugrađana i čitalaca i pokušao naći odgovor na ovo pitanje „Koga smatrate odgovornim za sve veće gužve i redove ispred kovid ambulanti u našem gradu?“

Od 405 čitalaca, koliko ih je učestvovalo u anketi, a koja je bila otvorena četiri dana, njih 149 ili 36,8% izjasnilo se da krivca treba tražiti u samoj organizaciji bolnica i domova zdravlja.

Od ukupnog broja, 148 učesnika ankete ili 36,5%, reklo je da je za sve veće gužve i redove ispred kovid ambulanti odgovoran čitav zdravstveni sistem.

Preostalih 108 čitalaca ili 26.7% naših čitalaca misli da je neodgovornost građana uzrok ovog problema.

U prilog rezultatima ankete ide i činjenica da je u svim zdravstvenim ustanovama u Istočnom Sarajevu veliki broj oboljelih zdravstvenih radnika.

Postavlja se pitanje da li su rukovodstva zdravstvenih ustanova bila na visini zadatka i da li su učinili sve da zaštite zdravstvene radnike, koji su, možemo slobodno reći, najveći heroji u ovim vremenima.

Oni svu težinu situacije nose na svojim plećima.

Apelujemo na građane da budu odgovorni, kao i da razumiju poziciju zdrvastvenih radnika.

Slika

 

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Jelena 06.11.2020. 19:44
    Pa zdravstveni radnici dobise plakete i nagrade ljetos za dan opstine jer su izginuli na onih 5 pacijenata na proljece 😊
  • Generic placeholder image
    ... 03.11.2020. 18:41
    ovima što ne vjeruju u virus treba zabraniti liječenje od covida.
  • Generic placeholder image
    Tačno 02.11.2020. 19:17
    Oni što tvrde da ne postoji, kad se razbole prvi trče u red za testiranje i preglede.
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 02.11.2020. 19:09
    Proveo sam sa porodicom 21 dan u izolaciji imali sve simptome, temperatura, duvi kasalj, izgubili cula ukusa I mirisa svi, sve sa djecom. Zvli svski telefon u domu zdravlja dva put dnevno I niko nam se nije javio posle prvog poziva niti su nas testirali.
  • Generic placeholder image
    Marko 02.11.2020. 18:51
    Prvo pogledajte sebe da li postujete preporuke ili izmisljate razne razloge da ne treba postovati.Uvijek krivite doktore
  • Generic placeholder image
    Ja 02.11.2020. 17:25
    Za svasta nesto moze se kriviti zdravstveni sistem ali ne i za ovu situaciju.Gradjani su neodgovorni.Svi se ponasaju kao da Covid ne postoji a druge krive.
Povezane vijesti
Anketa: Da li biste podržali otvaranje rudnika litijuma u vašem okruženju? Anketa: Da li biste podržali otvaranje rudnika litijuma u vašem okruženju?
Anketa: Kako obuzdati sve češće nacionalne tenzije i provokacije prema Srbima u našem gradu? Anketa: Kako obuzdati sve češće nacionalne tenzije i provokacije prema Srbima u našem gradu?
Anketa: Ko ima najviše koristi od povećanja minimalca sa 700 na 900 KM? Anketa: Ko ima najviše koristi od povećanja minimalca sa 700 na 900 KM?
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    11h 6m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    11h 11m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    12h 3m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    12h 17m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    23h 6m
    0