Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно

17.05.2024. 13:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Здравствено стање генерала Ратка Младића веома је озбиљно и он и даље лежи непокретан у кревету у хашком притвору, рекао је Срни Дарко Младић, син некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске.

 

- Само може да лежи, стање је веома озбиљно. Нема ништа ново да има неко побољшање, наводно су му се бубрези довољно опоравили да нема потребе за дијализом, али то имамо само усмено речено - рекао је Дарко Младић.

Он је напоменуо да је одбијен захтјев да генерал Младић буде пребачен на даље лијечење у Србију, али и истакао да ће бити опет упућен захтјев за слање једног љекара како би провјерио стања бубрега.

Дарко Младић је навео да нема информација о некој новој терапији, те додао да би вјероватно за двије седмице генералу у посјету у Хагу требало да оде супруга Боса.

Прије шест дана Механизам у Хагу одбио је захтјев да генерал Младић, коме су били отказали бубрези, буде пребачен на даље лијечење у Србију, пошто хашки љекари сматрају да "му се стање поправља и да могу добро да га опораве да би се вратио у ћелију".

Након проблема са срцем генералу Младићу су хашки љекари дали јачу терапију.

Генерал Младић је пресудом коју му је изрекао Хашки трибунал у јуну 2021. године осуђен на доживотни затвор, због наводног злочина у БиХ.

Будући да је лошег здравственог стања, Младићева породица и браниоци су више пута тражили да му се омогући лијечење на слободи, али Хашки трибунал, а потом ни Механизам, те захтјеве до данас нису усвојили.

Од тада је у хашком притвору и лошег је здравственог стања.

Коментари 0
Повезане вијести
Дарко Младић потврдио да је здравствено стање Ратка Младића тешко и озбиљно Дарко Младић потврдио да је здравствено стање Ратка Младића тешко и озбиљно
Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију
Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  14h 52m
  10
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  11h 43m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  16h 47m
  1
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  20h 58m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  15h 34m
  3