Зељковић: Почетак вакцинације могућ до краја седмице

08.02.2021. 17:09
0
ИЗВОР: СРНА

Почетак вакцинација против вируса корона у Републици Српској могућ је до краја седмице, изјавио је Срни директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.

Зељковић је рекао да је тешко рећи тачан дан, али да ће наредних неколико дана покушати да са колегама у болницама направе организацију да могу припремити здравствене раднике да приступе вакцинацији, и то оне који су исказали интересовање.

Након што Институт за јавно здравство званично добије обавјештење од добављача, Зељковић је навео да ће комуницирати са здравственим установама и организовати почетак вакцинације здравствених радника у здравственим установама, прије свега, болницама.

Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ одобрила је руску вакцину "спутњик ве" за имунизацију против вируса корона.

У овој агенцији Срни је потврђено да је извршена провјера квалитета вакцине "Гам-ковид-вак", те да је утврђено да испитани узорак наведене вакцине одговара декларисаном квалитету у погледу испитаних параметара.

Коментари 0
Повезане вијести
Нијемац примио 217 вакцина против ковида 19 Нијемац примио 217 вакцина против ковида 19
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Од вакцине бјеже и уз помоћ адвоката Од вакцине бјеже и уз помоћ адвоката
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 44m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 42m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 8m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 23m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 2m
    0