Зимске олимпијске игре без страних посјетилаца

30.09.2021. 11:10
0
ИЗВОР: Срна

Зимске олимпијске игре које се у фебруару одржавају у Пекингу протећи ће без гледалаца из иностранства, а сви спортисти морају бити потпуно вакцинисани против вируса корона или ће ићи у карантин на три седмице, саопштио је Међународни олимпијски комитет.

Одлука, којом се дозвољава долазак гледалаца који живе у Кини, објављена је само четири мјесеца прије почетка Игара и након Љетњих олимпијских игара у Токију и сличних дилема о њиховом безбједном одржавању у вријеме пандемије. Игре у Токију одржане су највећим дијелом потпуно без гледалаца због здравствене кризе, подсјећа АФП. Још једна разлика од Токија биће у томе да сви учесници морају бити вакцинисани или ће по доласку у Пекинг ићи у карантин на 21 дан.

Биће размотрено изузеће спортиста који доставе "оправдан медицински разлог" да не могу бити вакцинисани. Сви учесници Игара ићи ће у стриктан "мјехур" чим допутују у Кину, а ово подручје ограничено је на локације повезане са Играма, стадионе, смјештај, превоз, кетеринг и церемоније отварања и затварања.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    20h 49m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    23h 8m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    17h 28m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    13h 46m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    21h 39m
    0