Златан Ибрахимовић спасио Звезду оштрије казне

14.04.2021. 17:20
0
ИЗВОР: Катера

Фудбалски клуб Црвена звезда нашао се пред великим проблемима због расистичког испада једног од симпатизера клуба, којима је био дозвољен улазак на стадион уочи меча са Миланом у нокаут фази Лиге Европе.

У Звезди су скоро два мјесеца чекали на одлуку УЕФА-е за поменути инцидент, који се догодио када је један од симпатизера, чији идентитет никад није откривен, вријеђао на националној основи шведског репрезентативца Златана Ибрахимовића, који је меч у Београду провео на трибинама са резервним играчима Милана.

Тада му је непознати мушкарац из свечане ложе стадиона "Рајко Митић" упутио погрдне ријечи назвавши га, између осталог, које је УЕФА окарактерисала као расистичке увреде на националној основи или религијској припадности.

Упркос томе што је вербално нападнут на стадиону Звезде у Београду, Златан Ибрахимовић због дугогодишњег пријатељства са садашњим тренером Црвене звезде Дејаном Станковићем и великим "звездашем" Синишом Михајловићем, написао је писмо УЕФА-и гдје је навео да се у Београду осјећао лијепо и да су га људи из Звезде лијепо угостили.

Како пише "Моцарт спорт", Ибрахимовић је Станковићу рекао да Црвена звезда може рачунати на њега и по питању свједочења у корист "црвено-бијелих" у Европској кући фудбала. 

Како пише "Блиц", УЕФА је одлучила да Црвену звезду тако што ће клуб из Љутице Богдана наредне квалификационе мечеве за Лигу шампиона почети пред празним трибинама, те у року од 90 дана платити новчану казну 25.000 евра за увредљиве поруке и 5.000 евра за кршење одређеног протокола током меча са Миланом, а у вези са пандемијом вируса корона. 

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 12m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 26m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 16m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 41m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 14m
    0