Zlatan Ibrahimović spasio Zvezdu oštrije kazne

14.04.2021. 17:20
0
IZVOR: Katera

Fudbalski klub Crvena zvezda našao se pred velikim problemima zbog rasističkog ispada jednog od simpatizera kluba, kojima je bio dozvoljen ulazak na stadion uoči meča sa Milanom u nokaut fazi Lige Evrope.

U Zvezdi su skoro dva mjeseca čekali na odluku UEFA-e za pomenuti incident, koji se dogodio kada je jedan od simpatizera, čiji identitet nikad nije otkriven, vrijeđao na nacionalnoj osnovi švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića, koji je meč u Beogradu proveo na tribinama sa rezervnim igračima Milana.

Tada mu je nepoznati muškarac iz svečane lože stadiona "Rajko Mitić" uputio pogrdne riječi nazvavši ga, između ostalog, koje je UEFA okarakterisala kao rasističke uvrede na nacionalnoj osnovi ili religijskoj pripadnosti.

Uprkos tome što je verbalno napadnut na stadionu Zvezde u Beogradu, Zlatan Ibrahimović zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa sadašnjim trenerom Crvene zvezde Dejanom Stankovićem i velikim "zvezdašem" Sinišom Mihajlovićem, napisao je pismo UEFA-i gdje je naveo da se u Beogradu osjećao lijepo i da su ga ljudi iz Zvezde lijepo ugostili.

Kako piše "Mocart sport", Ibrahimović je Stankoviću rekao da Crvena zvezda može računati na njega i po pitanju svjedočenja u korist "crveno-bijelih" u Evropskoj kući fudbala. 

Kako piše "Blic", UEFA je odlučila da Crvenu zvezdu tako što će klub iz Ljutice Bogdana naredne kvalifikacione mečeve za Ligu šampiona početi pred praznim tribinama, te u roku od 90 dana platiti novčanu kaznu 25.000 evra za uvredljive poruke i 5.000 evra za kršenje određenog protokola tokom meča sa Milanom, a u vezi sa pandemijom virusa korona. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Rade Krunić i Nemanja Radonjić stižu u Zvezdu Rade Krunić i Nemanja Radonjić stižu u Zvezdu
Crvena zvezda pobijedila Jahorinu u Palama Crvena zvezda pobijedila Jahorinu u Palama
Danas prijateljski meč košarkaša Jahorine i Crvene zvezde u Palama Danas prijateljski meč košarkaša Jahorine i Crvene zvezde u Palama
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    12h 29m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    12h 37m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    5h 57m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    14h 18m
    0
  • Zemljotres u BiH
    16h 4m
    0