Зоран Чучковић: Шест година ми убијају дијете, нећу дозволити неправду

02.04.2022. 11:28
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Шест година убијају моју породицу, а овом пресудом су поново убили моју кћерку Ану, поручио је ово за Српскаинфо Зоран Чучковић чија је кћерка погинула у тешкој саобраћајној несрећи у Требињу.

Породица Чучковић је огорчена радом правосуђа у Требињу и тврде да су за ову несрећу осудили невиног момка, за којег “сви знају да није крив”.

Ана Чучковић (18) је била велика нада у пливању и освојила је бројне медеље на такмичења, а била је и члан репрезентације БиХ.

Тешка несрећа у којој је изгубила живот десила се крајем маја 2016. године. Том приликом је повријеђено више младих особа.

Протести

Међу онима који су протестовали због ове пресуде били су и чланови породице Чучковић, који тврде да је прави кривац на слободи.

– Ово је невиђени лоповлук и криминал. Шест година отежу овај случај, шест година нас убијају, а то је веома јасан предмет. То је доказ да смо ми у праву. Пресуду су сакрили од нас; тек смо у уторак увече сазнали за њу – каже Зоран Чучковић.

Слика

 Додаје да Којовић има пуну подршку ове породице и да њега не сматрају кривцем за ову несрећу.

– Ударили су на сиротињу, а то не могу да дозволим. Момак пролази кроз пакао задњих шест година, због чега му је умро и отац. Саслушан је један вјештак, па други, па трећи, па све док нису нашли неког да каже онако како њима одговара. Којовић је био прво ослобођен кривице, али се тужилац жалио, па су брже-боље разним махинацијама дошли до пресуде по којој је он правоснажно осуђен – истиче Чучковић за Српскаинфо.

Подршка

Наводи да су се, када су сазнали за пресуду, одмах почели да организују, али и да нису имали пуно времена.

– Они из правосуђа су мислили да ће се извући са овим случајем. Међутим, када су ме видјели настао је прави пакао за њих. Сада не знају шта да раде. За само један дан сам имао више од 400 позива. Зову ме људи и питају што их нисам позвао на протесте, звали су из цијеле Европе, али и из Чикага. Покушаће сада преко мојих колега да утичу на мене, али сви знају ко сам ја и ко је моја породица. То им неће проћи – каже Чучковић.

Поручује да ће друге протесте организовати за десетак дана, али да ће тада цијело Требиње изаћи на улицу и послати поруку судијама и тужиоцима да не могу на тај начин радити.

– Одродили су се од народа. Овдје сваки, и мали прекршај прерасте у скандал. Мора се стати на крај таквом начину раду. Поручујем им свима да, када се овај случај заврши, нико од њих неће остати на послу – прича Чучковић.

Претицање

Oн је за Српскаинфо објаснио како се десила несрећа у којој је живот изгубила његова кћерка и зашто сматра да Којовић није крив.

Слика

– За ову несрећу апсолутно је крив возач аутомобила у којем је била моја Ана. Он је кренуо претицати возило испред себе, а које је возио управо Којовић. Претицао је на мјесту гдје није дозвољено претицање, и то преко пуне линије. Ишли су великом брзином и Којовић их није могао избјећи. Ту је све јасно; и највећи лаик би то могао видјети – појашњава отац настрадале дјевојке.

Каже да ће, гдје год у Требињу питате за ову несрећу, сви рећи да је крив тај возач, али да, према његовим ријечима, њега неко штити и због тога се извукао.

Истиче да је одмах на почетку против њега обустављена истрага, што нико није могао вјеровати.

Приликом протеста у Требињу окупљенима се обратио и Којовићев рођак Илија Шкеро.

– Окупили смо се да у име породица Којовић и Чучковић истјерамо правду, која ће бити задовољена нашим животима, ако ништа друго. Ово је само почетак наше борбе. Нека зна елита да ћемо сљедећи пут изаћи у много већем броју. Лопови и криминалци неће имати мјеста у нашој држави, овдје ће им бити крај. Захваљујем се Зорану на подршци, јер је Немања осуђен на робију коју није заслужио – рекао је Шкеро.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
У саобраћајној несрећи погинуло дијете У саобраћајној несрећи погинуло дијете
Најчитаније
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    18h 29m
    0
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    16h 56m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    14h 55m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    17h 8m
    0
  • Партизан мијења име!
    7h 37m
    3