Жути метеоаларм за цијело подручје БиХ

03.07.2020. 08:25
0
ИЗВОР: N1

Европски метеоролошки сервис "Метеоаларм" и за данас је активирао жуто упозорење за територију БиХ, због могуће грмљавине и температуре до 35 степени.

Грмљавина се очекује на подручју регије Бањалуке, Приједора, Вишеграда, Фоче, Сарајева и Тузле.

У Мостару се данас очекује темепратура до 35 степени Целзијуса, док је за остале веће градове, изузев Бањалуке и Сарајева, прогнозирано до 32 степена.

Данас се у јутарњим сатима на крајњем сјеверу и сјеверозападу очекује претежно облачно вријеме са слабом кишом. У остаку земље сунчано.

Послије подне пораст наоблаке у сјеверним дијеловима и на сјеверу Херцеговине може условити кишу, пљускове и грмљавину. Локално на сјеверу и сјевероистоку могуће су обилније падавине.

Вјетар слаб до умјерен у сјевернијим дијеловима сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини југозападни. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 25, а дневна од 23 до 29, на југу од 30 до 36 степени Целзијусових.

У Сарајеву сунчано уз постепен пораст наоблаке током дана. Послије подне се очекује киша, пљускови и грмљавина. Јутарња температура око 18, а дневна око 27 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    21h 56m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 27m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 43m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    13h 38m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    21h 50m
    0