Жуто упозорење због временских неприлика за већину подручја у БиХ

10.08.2020. 09:32
0
ИЗВОР: Anadolija

Жуто упозорење због неповољних временских прилика издато је за већину подручја у Босни и Херцеговини.

Упозорење због грмљавинског невремена издато је за подручја Ливна, Вишеграда, Фоче, Сарајева и Тузле, док је због грмљавине и повишених температура ваздуха издато за подручје Бањалуке. Упозорење због повишених температура издато је за подручја Приједора, Требиња и Мостара.

Данас се у Босни и Херцеговини очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Послије подне понегдје су на сјеверу могући локални пљускови и грмљавина. Вјетар слаб до умјерен, већи дио дана, сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура од 16 до 21, на југу до 25, а дневна од 27 до 33, на југу до 36  степени Целзијуса.

У уторак се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Послије подне у БиХ су могући ријетки локални пљускови. Јутарња температура од 16 до 21, на југу до 25, а дневна од 29 до 35 степени.

У сриједу се у Босни очекује умјерено до претежно облачно вријеме. У Херцеговини прије подне ведро, а послије подне се очекује постепен пораст наоблаке. У другом дијелу дана киша, пљускови и грмљавина се очекују у већем дијелу земље. Јутарња температура од 15 до 21, на југу до 25, а дневна од 27 до 32, на југу до 36 степени, прогноза је метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине.

У четвртак у већем дијелу земље очекује се сунчано уз малу до умјерену облачност. Послије подне пљускови се очекују у централним и западним подручјима Босне, као и понегдје на сјеверу Херцеговине. Јутарња температура од 16 до 20, на југу до 25, а дневна од 28 до 34, на југу до 36 степени.

Коментари 0
Повезане вијести
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Сутра умјерено до претежно облачно Сутра умјерено до претежно облачно
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 6m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 11m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 59m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 20m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 59m
    4