Званично почела прва тродневна инклузивна обука „Предузетништво од идеје до бизниса“

12.01.2021. 09:26
0
ИЗВОР: naturais.ba

Јуче је у скупштинској сали Општине Источна Илиџа званично почела прва инклузивна обука под називом „Предузетништво од идеје до бизниса“.

На самом почетку обуке, координатор пројекта Ана Шушић је укратко представила пројекат „Запошљавање кроз инклузивни узгој америчке боровнице“, те упознала учеснике са садржајем обуке.

Поред координатора, учесницима се такође обратио Шеф кабинета начелника Општине Источна Илиџа Дарко Берјан, те координаторица пројекта „Агенда за социјално предузетништво“ Анита Шимунџа.

Након уводног обраћања, ангажовани предавачи су презентовали основе предузетништва и предузетничке компетенције, а учесници су имали могућност постављања питања и дискусије током и на крају догађаја. Инклузивној обуци је присуствовало укупно 20 учесника из категорије младих и особа са инвалидитетом.

Инклузивна обука се реализује у оквиру пројекта „Запошљавање кроз инклузивни узгој америчке боровнице“ који је подржан од ЦДП „Глобус“ у оквиру Фонда за социјално предузетништво кроз пројекат „Агенда за социјално предузетништво“, чији је донатор Амбасада Краљевине Холандије у Босни и Херцеговини.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    57m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 19m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 34m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 27m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 33m
    1