Zvanično počela prva trodnevna inkluzivna obuka „Preduzetništvo od ideje do biznisa“

12.01.2021. 09:26
0
IZVOR: naturais.ba

Juče je u skupštinskoj sali Opštine Istočna Ilidža zvanično počela prva inkluzivna obuka pod nazivom „Preduzetništvo od ideje do biznisa“.

Na samom početku obuke, koordinator projekta Ana Šušić je ukratko predstavila projekat „Zapošljavanje kroz inkluzivni uzgoj američke borovnice“, te upoznala učesnike sa sadržajem obuke.

Pored koordinatora, učesnicima se takođe obratio Šef kabineta načelnika Opštine Istočna Ilidža Darko Berjan, te koordinatorica projekta „Agenda za socijalno preduzetništvo“ Anita Šimundža.

Nakon uvodnog obraćanja, angažovani predavači su prezentovali osnove preduzetništva i preduzetničke kompetencije, a učesnici su imali mogućnost postavljanja pitanja i diskusije tokom i na kraju događaja. Inkluzivnoj obuci je prisustvovalo ukupno 20 učesnika iz kategorije mladih i osoba sa invaliditetom.

Inkluzivna obuka se realizuje u okviru projekta „Zapošljavanje kroz inkluzivni uzgoj američke borovnice“ koji je podržan od CDP „Globus“ u okviru Fonda za socijalno preduzetništvo kroz projekat „Agenda za socijalno preduzetništvo“, čiji je donator Ambasada Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    19h 50m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    16h 22m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    19h 6m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    14h 44m
    0
  • Danas Markovdan
    23h 32m
    0