Звјерски је избо ножем: Притворен унук због убиства баке

25.10.2023. 17:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Судија за претходни поступак добојског Окружног суда одредио је једномјесечни притвор Алмиру Хасанбашићу (18) из Модриче, осумњиченом за убиство своје баке Менсуре Хасанбашић (69), коју је звјерски избо ножем.

Како је саопштено на сајту суда, наводећи иницијале, притвор је одређен на приједлог Окружног јавног тужилаштва у Добоју, због бојазни да би пуштање осумњиченог довело до стварне и реалне пријетње нарушавању јавног реда.

Наводи се да притвор може трајати до 23. новембра  до 01 час.

Алмира терете да је баку Менсуру усмртио 22. октобра у њеној  кући у улици Цара Лазара у Модричи. Мотив убиства је користољубље, јер је унук наводно од баке тражио новац, али га није добио.

Након убиства Алмир је покушао да сакрије трагове злочина па је у веш машини опрао јакну и патике. Правећи се да не зна шта се догодило, позвао је двојицу пријатеља и с њима поново отишао до бакине куће. Након што су "пронашли" тијело све су пријавили полицији. Како је потврђено у ПУ Добој на тијелу старице затечене су најмање 24 ране, од убода ножем, а и кућа је била испретурана.

Полиција је убрзо ухапсила Алмира и његове пријатеље који су након испитивања пуштени. Обдукцијом тијела убијене је утврђено да је несрећна старица на тијелу имала укупно 31 рану од којих су већина убодне, а имала је и одбрамбене повреде на рукама и ногама.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић наводећи иницијале, рекао је да је осумњичени признао убиство током испитивања.

Радинковић је рекао и да је осумњичени признао и да је приликом давања изјаве на околности проналаска тијела попио 10 "диазепама" (за смирење).

Према незваничним информацијама Алмир Хасанбашић од раније познат по насилништву те да је некада раније нападао оца, сина убијене Менсуре. Алмир је раније имао проблеме и са наркотицима, преноси Глас Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 1m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 57m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 1m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    11h 54m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 51m
    0