Zvjerski je izbo nožem: Pritvoren unuk zbog ubistva bake

25.10.2023. 17:31
0
IZVOR: nezavisne.com

Sudija za prethodni postupak dobojskog Okružnog suda odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Hasanbašiću (18) iz Modriče, osumnjičenom za ubistvo svoje bake Mensure Hasanbašić (69), koju je zvjerski izbo nožem.

Kako je saopšteno na sajtu suda, navodeći inicijale, pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, zbog bojazni da bi puštanje osumnjičenog dovelo do stvarne i realne prijetnje narušavanju javnog reda.

Navodi se da pritvor može trajati do 23. novembra  do 01 čas.

Almira terete da je baku Mensuru usmrtio 22. oktobra u njenoj  kući u ulici Cara Lazara u Modriči. Motiv ubistva je koristoljublje, jer je unuk navodno od bake tražio novac, ali ga nije dobio.

Nakon ubistva Almir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do bakine kuće. Nakon što su "pronašli" tijelo sve su prijavili policiji. Kako je potvrđeno u PU Doboj na tijelu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Policija je ubrzo uhapsila Almira i njegove prijatelje koji su nakon ispitivanja pušteni. Obdukcijom tijela ubijene je utvrđeno da je nesrećna starica na tijelu imala ukupno 31 ranu od kojih su većina ubodne, a imala je i odbrambene povrede na rukama i nogama.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković navodeći inicijale, rekao je da je osumnjičeni priznao ubistvo tokom ispitivanja.

Radinković je rekao i da je osumnjičeni priznao i da je prilikom davanja izjave na okolnosti pronalaska tijela popio 10 "diazepama" (za smirenje).

Prema nezvaničnim informacijama Almir Hasanbašić od ranije poznat po nasilništvu te da je nekada ranije napadao oca, sina ubijene Mensure. Almir je ranije imao probleme i sa narkoticima, prenosi Glas Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 20m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 4m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 49m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 48m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 54m
    0