Град и јутрос богатији за четири бебе

22.10.2019. 08:27
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву током протекла 24 часа рођене су три дјевојчице и један дјечак.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Из КП "Водовод и канализација" А.Д. Источно Сарајево обавјештавају кориснике да је због дуготрајног сушног периода смањен доток воде на изворишту Тилава.

-Из наведеног разлога код потрошача који су на падинским дијеловима (Горњи Которац, Крупац , дио улице Цара Лазара, дио улице Цара Душана...), те у стамбеним зградама од четвртог спрата и више долази до пада притиска у водоснабдијевању. У  дијеловима насеља и улица гдје се водоснабдијевање врши путем пумпних станица, због пада притиска у мрежи дошло је до искључења пумпних постројења са мреже (заштита од рада на суво), све екипе КП ВИК су на терену и предузимају активности како би пумпна постројења вратила у режим рада. Молимо потрошаче за стрпљење и разумијевање -наводи се у саопштењу.

Данас ће, због планираних радова на ДВ 35 kV Јахорина, у периоду од 9:00 до 16:00 часова, без напајања електричном енергијом остати ТС 35/10 kV Јахорина.

У РС јутрос се вози по претежно сувим коловозима, уз задовољавајућу проходност путних праваца. Слабије магле мјестимично има на дионицама које пролазе уз ријеке, кроз котлине и у вишим предјелима. Ситнији одрони су могући у усјецима и поред камених косина, због чега је неопходан додатан опрез при вожњи.

На дионици регионалног пута Р-446а, Лукавица-Пале, у току су радови на рехабилитацији и реконструкцији пута и на проширењу моста, због чега је потпуно обустављен саобраћај за сва возила (забрана се не односи на локално становништво) до 23.10.2019.

Због изградње мале-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници једном траком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново. 

И на осталим путевима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладаватипретежно сунчано вријеме.

Прије подне локално по котлинама и уз ријечне токове ће бити магле. Вјетар слаб источног и југоисточног смјера. Најнижа јутарња температура већином између 4 и 10, на југу земље до 14 степени Целзијуса. Највиша дневна температура углавном између 22 и 27 степени

У Источном Сарајеву сунчано. Најнижа јутарња температура око 8, а највиша дневна око 25 степени Целзијусових

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 49m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    18h 24m
    7
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 32m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    4h 23m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 50m
    0