Град богатији за три становника

26.04.2024. 08:32
0
ИЗВОР: srna.rs

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенe су двије дјевојчице и дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 48 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Фоча,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи доћи до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

 

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

 Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ одвија без застоја осим на дионицама на којима се изводе радови, а од данас ће путничка возила на подручју града Требиња саобраћати алтернативним правцима због изградње кружног тока, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, а измјене су и на магистралном путу Хан Пијесак-Соколац због радова.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, а послије подне се очекује развој облачности и понегдје киша.

Слаба киша падаће углавном на југу и западу и понегдје на сјеверу. Вјетар ће бити слаб, јужних смјерова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха од 15 на југу до 22 степена на сјеверу, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Према подацима из Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева преовладава претежно облачно вријеме, понегдје са кишом.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно, Бугојно, Дрвар, Гламоч нула, Соколац, Бјелашница, Ливно, Сарајево један, Хан Пијесак, Бихаћ, Зеница два, Мркоњић Град три, Тузла четири, Бањалука, Бијељина, Нови Град, Приједор, Рибник, Билећа, Добој, Фоча пет, Рудо шест, Требиње седам, Мостар осам, Неум девет степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 15m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 46m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 9m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    10h 2m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 57m
    2