Grad i jutros bogatiji za četiri bebe

22.10.2019. 08:27
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu tokom protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Iz KP "Vodovod i kanalizacija" A.D. Istočno Sarajevo obavještavaju korisnike da je zbog dugotrajnog sušnog perioda smanjen dotok vode na izvorištu Tilava.

-Iz navedenog razloga kod potrošača koji su na padinskim dijelovima (Gornji Kotorac, Krupac , dio ulice Cara Lazara, dio ulice Cara Dušana...), te u stambenim zgradama od četvrtog sprata i više dolazi do pada pritiska u vodosnabdijevanju. U  dijelovima naselja i ulica gdje se vodosnabdijevanje vrši putem pumpnih stanica, zbog pada pritiska u mreži došlo je do isključenja pumpnih postrojenja sa mreže (zaštita od rada na suvo), sve ekipe KP VIK su na terenu i preduzimaju aktivnosti kako bi pumpna postrojenja vratila u režim rada. Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje -navodi se u saopštenju.

Danas će, zbog planiranih radova na DV 35 kV Jahorina, u periodu od 9:00 do 16:00 časova, bez napajanja električnom energijom ostati TS 35/10 kV Jahorina.

U RS jutros se vozi po pretežno suvim kolovozima, uz zadovoljavajuću prohodnost putnih pravaca. Slabije magle mjestimično ima na dionicama koje prolaze uz rijeke, kroz kotline i u višim predjelima. Sitniji odroni su mogući u usjecima i pored kamenih kosina, zbog čega je neophodan dodatan oprez pri vožnji.

Na dionici regionalnog puta R-446a, Lukavica-Pale, u toku su radovi na rehabilitaciji i rekonstrukciji puta i na proširenju mosta, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj za sva vozila (zabrana se ne odnosi na lokalno stanovništvo) do 23.10.2019.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

I na ostalim putevima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavatipretežno sunčano vrijeme.

Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 stepeni

U Istočnom Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 25 stepeni Celzijusovih

Komentari 0
Povezane vijesti
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    18h 55m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    8h 8m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    7h 39m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    8h 2m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    22h 59m
    0