Утврђен узрок смрти нерођене бебе у Источном Сарајеву

25.03.2020. 21:03
5
ИЗВОР: direkt-portal.com

Смрт нерођене бебе породице Бозало из Источног Сарајева наступила је усљед гушења и посљедичног гутања плодне воде и садржаја цријева, са посљедичним крварењем у доста унутрашњих органа. Порођај је обављен у 40. седмици трудноће, тј. десетом мјесецу, а претходно је фетус био здрав. Ово је званично потврђено патолошким налазом који је у посједу „Директа“.

„Директ“ је раније писао да породица Бозало, Дејана и Бојан, тражи одговорност за смрт своје бебе која се десила 17. фебруара ове године на Одјељењу за гинекологију Болнице “Србија” у Источном Сарајеву. Они и даље тврде да је у питању љекарска грешка и немар, те да се десио низ неправилности са фаталним посљедицама.

Патолошки налаз потврђује да је фетус био у 40. недјељи гестације, те да није било конгениталних аномалија. Аутопсијом нису пронађене никакве крупне аномалије, али спирализација пупчане врпце може да има утицаја на смрт плода, према неким подацима из литературе.

- Интраутерина смрт фетуса посљедица је тешке, акутне асфиксије са посљедичном аспирацијом плодове воде и меконијума, као и оскудним можданим крварењем - наведено је у налазу.

Унутрашњи налаз, који се односи на системе апсолутно свих унутрашњих органа сасвим је уредан и прилагођен развоју плода у тој доби.

Породица ће тражити правду

Брачни пар Бозало неће стати док правда не буде задовољена. Патолошки налаз је већ послат тужилаштву и полицији и сада чекају њихову реакцију.

- Како смо и тврдили, налаз је показао да је са трудноћом било све у реду. Да су хтјели моју супругу породити на вријеме, дијете би сада било савршено здраво, као што и пише у налазу. Ово је класична грешка љекара, немар и безобразлук - рекао је Бојан Бозало за „Директ“.

Болници Србија "Директ" је послао упит у петак, али до објаве овог текста нису добили одговор.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Mama 27.03.2020. 22:37
    Samo potvrđena greška doktora.Da su ženu na vrijeme porodili ne bi se to ni desilo,voda se zamutila,dijete se nagutalo i dobilo trovanje.Njihov gubitak niko ne može nadoknaditi,ali treba doktorica da odgovara, da se ne daj Bože ne bi kome slično dogodilo!
  • Generic placeholder image
    Bojan 26.03.2020. 19:39
    Užas! Strašno! Horor! Za ovo glave lete!!
  • Generic placeholder image
    Nani 26.03.2020. 13:32
    Uzas! Pored sveg jada i tuge koje ljudi dozivise, sad ih jos i napravise ludim! Kao niko nije kriv, nije prosao termin, nisu pustili zenu da hoda sa stomakom 8 sati sa znanjem da joj je beba mrtva?! Koronavirus je nista naspam ovog uzasa!
  • Generic placeholder image
    Perica 26.03.2020. 11:20
    Žalosnoje ovo pročitati. A još žalosnije doživeti.
  • Generic placeholder image
    Bo 26.03.2020. 02:19
    Preslo im je u naviku da zivot pacijenta ne vrijedi ni 5 para, nazalost ni nerodjeni nisu postedjeni njihovog nemara. Sretan je onaj koga zivot ne natjera da ide u doticnu bolnicu.
Повезане вијести
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 36m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 10m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 19m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 11m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 29m
    0