Кућа за Витомира Шкипину стављена под кров

09.09.2019. 14:04
0
ИЗВОР: СРНА

Кућа за јединог становника планинског села Горњи Кремин код Фоче Витомира Шкипину, чија је градња започета овог љета, стављена је под кров, а у Парохији устиколинској, која је организатор добротворне акције, очекују да ће бити усељива до зиме.

Вито већ годинама живи сам на надморској висини од 1.000 метара, у трошном објекту заједно с козама.

-Кућу од 35 метара квадратних смо покрили лимом и надам се да ћу до зиме уселити. Лијепо је, имаћу воду и струју и моћи нормално да живим - каже Вито.

Он је захвалио свим људима добре воље који су помогли изградњу, истичући да су успјешности акције много допринијели и медији.

Уз градњу новог дома, Вито проширује стадо коза и најављује да ће производња изузетно квалитетног сира идуће године бити много озбиљнија.

Слика

Предсједник Црквеног одбора Парохије устиколинске Милан Гаговић истиче да је било веома тешко доставити материјал, јер је село једва доступно због лошег пута, али да градња добро напредује упркос томе.

-Слиједи набавка столарије, па молимо све који су у могућности да нам помогну. Људи се јављају и мислим да ћемо успјети да завршимо кућу, а да Витомиру догодине изградимо и стају - додао је Гаговић.

Парох устиколински Никола Ковач очекује да ће људи доброг срца наставити да помажу градњу куће да би се све успјело завршити прије зиме.

-Христос нам је заповиједио да будемо милосрдни, а ово је управо позив свима да могу то да буду и помогну нашем брату Виту  ре-као је Ковач.

Помоћ за градњу куће може се уплатити на број жиро рачуна Црквене општине Устиколина у Адико банци: 5520240001887283 са назнаком - Вито Шкипина. 

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 42m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    11h 12m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 35m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 53m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    16h 4m
    0