Младенова супруга обољела од карцинома, па добила отказ

08.10.2019. 19:26
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Мени је ово борба за живот. Борићу се до посљедњег како се више никоме и никада у Републици Српској не би десило оно што се десило мојој супрузи, каже за Српскаинфо Младен Тодорић из Дервенте.

Његова супруга Слободанка је обољела од карцинома, од маја је имала четири оперативна захвата и одстрањен јој је бубрег. Након посљедње операције у Београду добила је телефонски позив од послодавца и услиједио је шок – неће јој бити продужен уговор о раду.

– Желим да ово чују сви. Моја супруга је добила уговор о раду на одређено вријеме 5. августа 2016. године у фирми “Амика” доо у Дервенти. То је обућарска индустрија и запослена је у производњи. Уговор јој је стално продужаван, а да се навршила тачно једна година, 11 мјесеци и 27 дана од почетка рада, њу су у папирима пребацили у другу фирму која се зове “Relax shoes”. Обје су регистроване на истој адреси. Она је и даље све исто радила, имала је истог пословођу, једино се у радној књижици водила код друге фирме и опет је радила на одређено – прича Младен.

Међутим, његова супруга, Слободанка (52) се недавно разбољела, дијагноза је карцином на бубрежној вени. Од априла се лијечи и имала је чак четири операције.

– Од тада живимо на релацији Дервента-Добој-Бањалука-Београд. Посљедњу операцију имала је у Београду у септембру. Двадесетак дана послије тога, у седам увече, добили смо позив од њеног првог надређеног који нас обавјештава да јој уговор више неће бити продужен и да треба да будемо срећни што је уопште имала уговор док је била на боловању – огорчено прича Младен.

Каже да је ујутру отишао да разговара са директором фирме, који је из Дервенте. Добио је, како тврди, поруку посредством портира да се једино може обратити судским путем.

– Обавјестио сам све надлежне у Дервенти о овоме, писао сам и премијеру, предсједнику и члану Предсједништва РС. Разговарао сам и са предсједником Синдиката управе РС Божом Марићем који ми је обећао помоћ – истиче Тодорић.

Каже да неће одустати од борбе за правду.

– Ако треба, завезаћу се ланцима за зграду Владе и Народне скупштине, па нека сви знају шта се дешава. Ја сам четири зиме провео у рову и шта смо дочекали – пита Тодорић.

Младен има три кћерке, двије су удате и обје су високообразоване. Једна похађа други разред средње школе са одличним успјехом.

– Више не знам шта да кажем најмлађој кћерки. Да ли да јој кажем да остане и да се бори или да заврши школу и да бјежи вани – прича Младен.

У фирмама “Амика” и “Relax shoes” не постоје синдикаклне организације. Увидом у финансијске извјештаје за прошлу годину, обје су оствариле добит, једна већу од пола милиона КМ, а друга од око 1,7 милиона КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње
Масовни откази у Њемачкој: Укида се 16.000 радних мјеста Масовни откази у Њемачкој: Укида се 16.000 радних мјеста
У Влади Српске само један отказ због недоласка на посао У Влади Српске само један отказ због недоласка на посао
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 27m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    11h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    9h 31m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    12h 46m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 29m
    0