Полиција Црне Горе потврдила: Ухапшено 16 особа на 17 локација

31.01.2020. 11:56
0
ИЗВОР: Tanjug

Црногорска управа полиције потврдила је да је данас ухапшено 16 особа на 17 локација, међу којима су мајка и рођак посланика Демокртског фронта у црногорском парламенту Милана Кнежевића.

У полицијском саопштењу, преносе подгорички медији, се наводи да је Кнежевићева мајка приведена јер је омаловажавала полицајце приликом претреса.

Како је раније саопштила опозициона Права Црна Гора, на подгоричком аеродрому у Голубвцима је ухапшен и лидер те странке Марко Милачић.

Полиција је саопштила да је акција хапшења изведена јутрос на основу наредбе надлежног суда и притом је претресено 17 локација, саопштено је из Управе полиције, пренео је портал Аналитика.

Наводи се да је полиција приликом претреса пронашла и привремено одузела оружје у илегалном посједу - пушку и два пиштоља, одређену количину муниције, средстава комуникације и друге ствари и предмете.

Одузете ствари и предмети биће предмет форензичких вештачења.

У службене просторије Центра безбједности Подгорица доведено је 16 особа,међу којима је и Ратка Кнежевић (68), мајка посланика Демократског фронта (ДФ), Милана Кнежевића, која је, како наводе у Управи полиције, приликом предузимања службене радње претрес стана и других просторија ометала и омаловажавала службенике полиције.

- Р. К. је лишена слободе због почињеног прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру и биће у законском року приведена на саслушање код надлежног судије за прекшаје - поручују из Управе полиције.

Додају да је у току је криминалистичка обрада свих доведених лица, а у сарадњи с надлежним државним органима сва лица за која се стекну услови прекршајне или кривичне одговорности биће процесуирана у складу са законом.

Народни посланик СНС-а Александар Марковић најоштрије је осудио хапшење мајке и рођака посланика Кнежевића, додајући да је очигледно да је, како каже, антисрпска власт Мила Ђукановића жестоко уздрмана те показује огромну нервозу.

Марковић је на сједници Народне скупштине оцијенио да је нервоза режима у Црној Гори последица јединства, слоге и отпора српског народа у Црној Гори.

- Ухапсили су старицу од преко 70 година и још неколико десетина грађана Зете и то док је Милан Кнежевић у Београду - рекао је Марковић.
Показујући фотографије настале након, како наводи, преметачине стана, Марковић је осудио репресију, брутално малтретирање и хапшење без икаквог повода грађана српске националности у Црној Гори.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 12m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 30m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 57m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 45m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 6m
    0