Policija Crne Gore potvrdila: Uhapšeno 16 osoba na 17 lokacija

31.01.2020. 11:56
0
IZVOR: Tanjug

Crnogorska uprava policije potvrdila je da je danas uhapšeno 16 osoba na 17 lokacija, među kojima su majka i rođak poslanika Demokrtskog fronta u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića.

U policijskom saopštenju, prenose podgorički mediji, se navodi da je Kneževićeva majka privedena jer je omalovažavala policajce prilikom pretresa.

Kako je ranije saopštila opoziciona Prava Crna Gora, na podgoričkom aerodromu u Golubvcima je uhapšen i lider te stranke Marko Milačić.

Policija je saopštila da je akcija hapšenja izvedena jutros na osnovu naredbe nadležnog suda i pritom je pretreseno 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije, preneo je portal Analitika.

Navodi se da je policija prilikom pretresa pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu - pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih veštačenja.

U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 16 osoba,među kojima je i Ratka Knežević (68), majka poslanika Demokratskog fronta (DF), Milana Kneževića, koja je, kako navode u Upravi policije, prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.

- R. K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekšaje - poručuju iz Uprave policije.

Dodaju da je u toku je kriminalistička obrada svih dovedenih lica, a u saradnji s nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti biće procesuirana u skladu sa zakonom.

Narodni poslanik SNS-a Aleksandar Marković najoštrije je osudio hapšenje majke i rođaka poslanika Kneževića, dodajući da je očigledno da je, kako kaže, antisrpska vlast Mila Đukanovića žestoko uzdrmana te pokazuje ogromnu nervozu.

Marković je na sjednici Narodne skupštine ocijenio da je nervoza režima u Crnoj Gori posledica jedinstva, sloge i otpora srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Uhapsili su staricu od preko 70 godina i još nekoliko desetina građana Zete i to dok je Milan Knežević u Beogradu - rekao je Marković.
Pokazujući fotografije nastale nakon, kako navodi, premetačine stana, Marković je osudio represiju, brutalno maltretiranje i hapšenje bez ikakvog povoda građana srpske nacionalnosti u Crnoj Gori.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 22m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 46m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    4h 1m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 30m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 40m
    0