Симовић: Бити препознатљив по Туристичким дестинацијама

31.12.2019. 10:46
0
ИЗВОР: Srna

Приоритет Туристичке организације Соколац у 2020. години јесте да Соколац постане препознатљив као аутентична туристичка дестинација, рекла је Срни Мирјана Симовић из те туристичке организације.

Симовићева је нагласила да у туристичким плановима општине Соколац у наредном периоду посебно мјесто припада уређењу локалитета Парк-шуме "Талине", који ће представљати јединствен туристички комплекс.

-Наше стратешко опредјељење јесте развој културно-историјског, рекреативно-спортског, здравственог, транзитног, вјерског и руралног туризма са производима, доживљајима и гостопримством искрених домаћина- рекла је Симовићева, истичући подршку општине и ресорног министарства у Влади Српске.

Она је рекла да је 2019. годину обиљежила интензивна промоција туристичких потенцијала, те подсјетила да је Соколац почетком јула био домаћин 56. Међуопштинских омладинских спортских игара због чега је у првој половини године акценат стављен на спортски туризам и дочек и смјештај више од 2.000 спортиста и спортских радника из 30 општина из Србије, Црне Горе и БиХ.

Симовићева је нагласила да је посебна улога Туристичке организације у јуну била организација манифестације "Дан косидбе - Романија 2019", којом се његује традиција једног од најтежих послова у овим крајевима о чему свједочи и документарни филм.

-Са `Ворлд медија` /World media/ продукцијом из Бањалуке учествовали смо у пројекту `Храна са душом` у серијалу туристичких емисија, под покровитељством кабинета предсједника Републике и Министарства трговине и туризма Републике Српске и радили на промоцији гастро понуде романијског краја, гдје смо представили Соколац познат по гостољубивости и аутохтоној храни- навела је Симовићева.


Она је нагласила да ће овај серијал наредне године емитовати телевизијске куће у БиХ и Србији.

Према њеним ријечима, снимљене су двије ТВ емисије за серијал "Домаће је домаће" у којима су представљена бројна породична домаћинства и њихови производи путем гастро-путописне разгледнице.

Симовићева је додала да ће прва емисија бити емитоватована у јануару.

Она је навела да је почетком децембра организована изложба фотографија "Соколац, некад и сад" са 87 фотографија од 21 аутора пријављених на фото-конкурс "Све боје Сокоца".

Коментари 0
Повезане вијести
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 0m
    0
  • Слани мафини
    19h 21m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    21h 16m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    19h 10m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    13h 39m
    3