Трнинић: Постићи што већи степен безбједности дјеце у саобраћају

18.09.2019. 12:34
0
ИЗВОР: Срна

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да је што већи степен безбједности дјеце у саобраћају циљ активности које Министарство спроводи у сарадњи са локалним заједницама и школама.

Он је навео да у 2018. години на путевима Републике Српске није било погинуле, нити повријеђене дјеце која су учествовала у саобраћају као пјешаци или бициклисти.

Министар саобраћаја и веза данас је посјетио општину Купрес у Републици Српској, гдје је са начелником општине Гојком Шебезом разговарао о актуелним питањима у организацији саобраћаја, раду “Поште”, те пријему сигнала РТРС, јавног РТВ сервиса Српске.

Трнинић и Шебез су са Комисијом за постављање саобраћајне сигнализације посјетили локацију на регионалном путу Шипово-Купрес у Новом Селу, гдје се налази Подручна основна школа “Раде Маријанац”.

Договорено је да у школској зони буде постављена саобраћајна сигнализација, ограничена брзина на 30 километа на час и обиљежен пјешачки прелаз.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 38m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    10h 2m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    8h 17m
    12
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    1h 36m
    3
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    9h 56m
    0