Trninić: Postići što veći stepen bezbjednosti djece u saobraćaju

18.09.2019. 12:34
0
IZVOR: Srna

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je što veći stepen bezbjednosti djece u saobraćaju cilj aktivnosti koje Ministarstvo sprovodi u saradnji sa lokalnim zajednicama i školama.

On je naveo da u 2018. godini na putevima Republike Srpske nije bilo poginule, niti povrijeđene djece koja su učestvovala u saobraćaju kao pješaci ili biciklisti.

Ministar saobraćaja i veza danas je posjetio opštinu Kupres u Republici Srpskoj, gdje je sa načelnikom opštine Gojkom Šebezom razgovarao o aktuelnim pitanjima u organizaciji saobraćaja, radu “Pošte”, te prijemu signala RTRS, javnog RTV servisa Srpske.

Trninić i Šebez su sa Komisijom za postavljanje saobraćajne signalizacije posjetili lokaciju na regionalnom putu Šipovo-Kupres u Novom Selu, gdje se nalazi Područna osnovna škola “Rade Marijanac”.

Dogovoreno je da u školskoj zoni bude postavljena saobraćajna signalizacija, ograničena brzina na 30 kilometa na čas i obilježen pješački prelaz.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 7m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 14m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 56m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 34m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 6m
    0