У Источном Сарајеву од данас превентивни офталмолошки прегледи

17.12.2019. 08:59
0
ИЗВОР: Srna

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и "Руска хуманитарна мисија" данас почињу реализацију пројекта "Мобилна клиника" у оквиру којег ће током девет дана љекари из Русије и Српске обављати превентивне офталмолошке прегледе у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, те домовима здравља Сарајевско-романијске регије.

Из Амбасаде Русије у БиХ саопштено је да је "Мобилна клиника" један од најважнијих пројеката "Руске хуманитарне мисије" у 2019. години.

Ријеч је о пројекту који има посебан значај за дијагностику и превентивну здравствену заштиту дјеце, захваљујући којем и социјално угрожена лица могу проћи офталмолошке прегледе и добити квалитетну медицинску помоћ, наводи се у саопштењу.

Важан аспект пројекта је и кориштење новог возила "Мобилне клинике", опремљеног и специјално припремљеног за пријем и пружање медицинске помоћи у тешко доступним крајевима.

Захваљујући карактеристикама "Мобилне клинике" у току девет дана заједничка љекарска екипа посјетиће насеља Сарајевско-романијског региона и урадити више од 200 прегледа, а екипу ће чинити преводилац, два љекара и помоћно медицинско особље.

Ово је прва акција оваквог типа у Републици Српској. До сада су слични пројекти реализовани у Србији, у пет региона, гдје је на овај начин прегледано више од 2.500 људи.

Поводом реализације пројекта "Мобилна клиника", данас ће бити одржана конференција за новинаре у болници "Србија" у 17.30 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву
Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 2m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 44m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 12m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 33m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 42m
    0