U Istočnom Sarajevu od danas preventivni oftalmološki pregledi

17.12.2019. 08:59
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i "Ruska humanitarna misija" danas počinju realizaciju projekta "Mobilna klinika" u okviru kojeg će tokom devet dana ljekari iz Rusije i Srpske obavljati preventivne oftalmološke preglede u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, te domovima zdravlja Sarajevsko-romanijske regije.

Iz Ambasade Rusije u BiH saopšteno je da je "Mobilna klinika" jedan od najvažnijih projekata "Ruske humanitarne misije" u 2019. godini.

Riječ je o projektu koji ima poseban značaj za dijagnostiku i preventivnu zdravstvenu zaštitu djece, zahvaljujući kojem i socijalno ugrožena lica mogu proći oftalmološke preglede i dobiti kvalitetnu medicinsku pomoć, navodi se u saopštenju.

Važan aspekt projekta je i korištenje novog vozila "Mobilne klinike", opremljenog i specijalno pripremljenog za prijem i pružanje medicinske pomoći u teško dostupnim krajevima.

Zahvaljujući karakteristikama "Mobilne klinike" u toku devet dana zajednička ljekarska ekipa posjetiće naselja Sarajevsko-romanijskog regiona i uraditi više od 200 pregleda, a ekipu će činiti prevodilac, dva ljekara i pomoćno medicinsko osoblje.

Ovo je prva akcija ovakvog tipa u Republici Srpskoj. Do sada su slični projekti realizovani u Srbiji, u pet regiona, gdje je na ovaj način pregledano više od 2.500 ljudi.

Povodom realizacije projekta "Mobilna klinika", danas će biti održana konferencija za novinare u bolnici "Srbija" u 17.30 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 3m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 45m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 34m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 43m
    0