Возио своје ђаке 140 километара дневно, а сада је добио нови аутомобил (ВИДЕО)

28.01.2020. 20:30
0
ИЗВОР: infoliga.rs

Нова “Лада Нива” стигла је на адресу ОШ “Милан Вучићевић-Зверац” из Братљева. Након што су медији пренијели причу о директору ове просвјетне установе, Видосаву Коларевићу –Учу, који свакодневно превози дјецу дотрајалим аутомобилом по неприступачном терену, НИС и општина Ивањица донирали су новац за ново возило.

Вриједност ове донације је 1.420.000 динара, од тога је НИС (Нафтна индустрија Србије) издвојила млион а остатак локална самоуправа. Данас су Марија Раичевић и Владан Дорић, представници Нафтне индустрије Србије, уз присуство локалне самоуправе, предали клучеве возила директору Видосаву Коларевићу-Учу, преноси Инфолига.

Омиљен и пожртвован директор школе у Братљеву, Видосав Коларевић-Учо, дневно пређе 140 километара. Устаје прије зоре како би на вријеме стигао до сваке удаљење куће у раштрканим засеоцима и малишане довезао у школу. Ова донација му је веома значајна.

– Директорски посао је поприлично стресан, али ме ученици увијек разоноде и напуне позитивном енергијом. Најчешће причамо о томе како им је у школи, шта су учили, какве су им оцјене, али и о томе ко се у кога заљубио. Дружимо се и поштујемо – рекао је раније за Блиц омиљени директор.

Ђаци из удаљених планинских засеока сада ће удобније и безбједније стизати у школу.

Домар или директор

Учо брине о дјеци, али и мјештанима Братљева јер са њима скоро двије деценије дијели добро и зло. Они му, каже, и у најтежим тренуцима врате осмијех на лице.

– Развезем дјецу кућама и у повратку увијек узмем неког од мјештана ако га сретнем на путу. Једном сам враћајући се из Ерчега повезао баку на чију сам претпоставку да сам домар, одговорио како радим као директор школе. Она ме погледала готово разочарано и рекла: ‘Па добро, није ти ни то лоше’. Увијек ме слатко насмију. То су много добри људи који се јако жртвују да би школовали дјецу и моја је обавеза да помогнем колико год могу – закључује директор Коларевић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 43m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 27m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 12m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 11m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    13h 17m
    0